Sonnevelt Opleidingen

Overgang en voeding

Algemene informatie over de cursus

Vaak beginnen we pas na ons 40ste levensjaar na te denken over de overgang. Maar als het om voeding gaat, moeten we ons lichaam al veel eerder voorbereiden op deze fase. Wat kun je preventief met voeding doen om bepaalde overgangsklachten te voorkomen?

Inhoud van de cursus

In een leven zijn er diverse momenten van drastische veranderingen. Gewild of ongewild maken we die allemaal mee. Bij vrouwen is de menstruatiecyclus en de daarmee samenhangende vruchtbaarheid zo'n periode van verandering. Over het algemeen wordt de eerste menstruatie makkelijker ontvangen dan het loslaten van dit proces. De overgang kenmerkt zich dan ook vaak als een periode van inzicht, maar ook als een periode van lichamelijke ongemakken.

Tijdens deze dag 'wandelen' we door een vrouwenleven en kijken we naar bovengenoemde aspecten. Je krijgt inzicht in het fysieke en emotionele proces voorafgaand aan en tijdens de overgang. Bovendien krijg je inzicht in de betekenis van de overgang in onze maatschappij en cultuur en gaan we in op de biologische aspecten van de overgang. Vragen als:?Wanneer is iets een overgangsverschijnsel en wanneer wordt het een klacht? en ?Wat is de relatie tussen de overgang en voeding? en ?Wat kun je preventief met voeding doen? komen uitgebreid aan de orde.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Geen.

Duur van de cursus

1 dag(en)

Kosten van de cursus

EUR239,- (lunch inbegrepen).

Bijzonderheden

Kijk voor actuele prijzen en informatie op onze website.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.