EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

MK Functionaris Reizen (versneld)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Leiding geven bij een reisorganisatie of op een reisbureau – dat is wat de Middenkaderfunctionaris Reizen kan. Je coördineert het werk, controleert, geeft leiding aan medewerkers, lost voorkomende problemen op en beantwoordt klachten. Ook houd je je bezig met de ontwikkeling van de organisatie of het bureau, de strategiebepaling en de communicatie met andere bureaus en organisaties waar je mee samenwerkt of zaken voor doet. Natuurlijk zorg je er voor dat klanten optimaal worden geholpen en dat de zaken administratief goed worden afgehandeld.

Versneld & Begeleid Mbo, de EuroCollege aanpak
In Nederland is het Mbo onderwijs ondergebracht in grootschalige Regionale Opleidingscentra ( ROC). Hier studeren duizenden studenten.Van deze studenten wordt veel verwacht. Ze moeten zelfstandig leren in een steeds anoniem wordende omgeving. Les van docenten wordt steeds meer vervangen door opdrachten en internet. De directie van EuroCollege is van mening dat jonge studenten het meest gebaat zijn bij structuur, regelmaat en les. Zelfs een topsporter heeft een coach nodig.

Structuur, regelmaat en les
Om zijn studenten uit te dagen biedt EuroCollege zijn opleidingen versneld aan. Studeren aan EuroCollege betekent kiezen voor een stevige studie. In iets meer dan 2 jaar kun je het MBO-niveau IV diploma behalen. Dit houdt in dat EuroCollege studenten in een flink tempo de lesstof doorwerken. EuroCollege heeft hiertoe zijn eigen benadering ontwikkeld:
1. Strakke en heldere structuur met aandacht voor discipline
2. Veel aandacht voor motivatie en sfeer ·
3. Intensieve begeleiding
4. Studeren onder toezicht
5. Steunlessen (bijles in kleinere groepen)
6. Veel aandacht voor leer- en studievaardigheden
7. Je wordt tijdens je studie intensief gevolgd en bijgestuurd.
8. Regelmatig contact met ouders
9. Intensieve stage en praktijkbegeleiding
10. Veel aandacht voor mentaliteitsvorming

De Mbo studenten zijn 5 dagen per week op school van 9.30 tot 17.00 uur . In die uren volgen zij les, steunles en studeren zij onder toezicht. Indien nodig kan een schooldag uitlopen tot ca 18.00 uur. De school is iedere dag tot in de avond open. Tijdens de stages en projecten wordt er regelmatig in het weekend gewerkt. Een project zoals het ABN-AMRO tennistournement loopt van weekend tot weekend.

VIP begeleiding en –ontvangst
Tijdens je studie doe je veel ervaring op tijdens projecten. Je leert je staande houden tijdens evenementen als het ABN AMRO tennistournement of het CHIO. Tevens leer je VIP's ontvangen en begeleiden. Daarnaast doe je ervaring op als sales person voor touroperators of andere toeristische bedrijven tijdens de Vakantiebeurs die in de Jaarbeurs te Utrecht wordt gehouden.

Opleidingsinhoud

De opleiding is verdeeld over een aantal deelkwalificaties.
 • Engels 1, 2 en 3
 • Basismanagement T/R
 • Administratie en Beheer
 • Communicatie
 • Touroperating
 • Reis- en Toeristische Informatie
 • Ondernemingsplan Reizen
 • Operationeel Management Reizen
 • Reizen
Vakantiereizen
Spaans 1, 2 en 3
Reisbegeleiding/Gids/Hostess
Zakenreizen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

VMBO-tl

Kosten

ca. € 14.650 per jaar

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.