EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

Hospitality Management (4+)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Eindelijk een Mbo-opleiding waar je verschillende kanten mee op kunt. We leiden je in een dikke 2 jaar op voor niveau 4+. Dit doen wij dus versneld en met intensieve begeleiding. In een brede opleiding laten we je de wereld zien van evenementen, toerisme en hotels. Het is een leuke en afwisselende studie, vol spanning en uitdaging. De opleiding is zwaarder dan een gemiddelde Mbo-opleiding. Dit hebben wij gedaan om de aansluiting op een Hbo vervolgstudie te vergemakkelijken.

Opleidingsinhoud

De opleiding Hospitality Management kun je het beste zien als de voorbereiding op onze Hbo-opleidingen. Het is een stevige studie die veel van de studenten vraagt. Naast theorie, krijg je de nodige praktijk. De opleiding bereidt je voor op een verdere studie of baan in de wereld van hospitality, gastvrijheid en evenementen. Naast een flinke portie toerisme, krijg je les in hotelvakken, evenementen management, recreatie en entertainment. Je krijgt vakken als management en marketing, public relations, gastheer-gastvrouwschap, reisbegeleiding, reisinlichtingen en toeristische informatie.

Om zijn studenten uit te dagen biedt EuroCollege zijn opleidingen versneld aan. Studeren aan EuroCollege betekent kiezen voor een stevige studie. In iets meer dan 2 jaar kun je het MBO-niveau IV diploma behalen. Dit houdt in dat EuroCollege studenten in een flink tempo de lesstof doorwerken. EuroCollege heeft hiertoe zijn eigen benadering ontwikkeld.

Strakke en heldere structuur met aandacht voor discipline.
Veel aandacht voor motivatie en sfeer:
1. Intensieve begeleiding
2. Studeren onder toezicht
3. Steunlessen (bijles in kleinere groepen)
4. Veel aandacht voor leer- en studievaardigheden
5. Je wordt tijdens je studie intensief gevolgd en bijgestuurd.
6. Regelmatig contact met ouders
7. Intensieve stage en praktijkbegeleiding
8. Veel aandacht voor mentaliteitsvorming

De Mbo studenten zijn 5 dagen per week op school van 9.30 tot 17.00 uur . In die uren volgen zij les, steunles en studeren zij onder toezicht. Indien nodig kan een schooldag uitlopen tot ca 18.00 uur. De school is iedere dag tot in de avond open. Tijdens de stages en projecten wordt er regelmatig in het weekend gewerkt. Een project zoals het ABN-AMRO tennistournement loopt van weekend tot weekend.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

vmboT, havo 4 of vergelijkbaar.

Kosten

ca. 14.650 per jaar

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.