EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO)

Internationaal Business & Entrepreneurship (HBO)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Bachelor International Business & Entrepreneurship
Veel mensen dromen van een eigen onderneming. Je hebt dan de vrijheid om te doen wat jij wil. Anderen streven ernaar om succesvol leiding te geven aan een groot bedrijf. Hoe je droom er ook uitziet, in beide gevallen zul je bereid moeten zijn om aan te pakken en te ondernemen.

EuroCollege Rotterdam heeft een international business programma ontwikkeld waarmee je veel kanten op kunt. Het betreft de bachelor International Business & Entrepreneurship® . Een stevige hbo-bachelor waarin je als student leert wat succesvol ondernemen en leidinggeven is. De opleiding is in het Nederlands!

Leren van ondernemers
De beste leerschool is de praktijk. Tijdens je opleiding leer je van echte ondernemers en managers. Van mensen die het klappen van de zweep kennen. Het spreekt voor zich dat wij de theorie niet verwaarlozen. Natuurlijk kan een international business school niet van iedereen een ondernemer maken. Een goede business management opleiding kan studenten wel zo prikkelen dat zij daadwerkelijk ondernemender worden.

Succes by doing!
Plannen maken, goalsetting en gerichte actie ondernemen leiden altijd tot succes. Op onze business school leer je hoe een goed idee ontwikkelt en effectief in de markt zet, alsmede hoe je investeerders ervan overtuigt te investeren in jouw onderneming.Tevens leer je hoe je een onderneming opzet en runt tijdens je senior project. De projecten zijn bij EuroCollege tijd real life.

Leren doen en denken als een ondernemer
Je ontwikkelt een scherp inzicht in wat je wel en niet kunt. Een succesvol ondernemer kent immers zijn zwakheden en leert deze compenseren. Opgeven is taboe. Succes in welke vorm dan ook kent altijd dezelfde oorsprong: doelgerichte en vasthoudende actie. Dat vereist een analytisch geest en een sterke wil.

Kijk voor meer informatie op http://www.eurocollege.nl

Opleidingsinhoud

Opzet hbo-studie International Business & Entrepreneurship
Het programma van de opleiding International Business Management duurt een dikke 2,5 jaar. Je volgt de eerste twee jaar vier dagen in de week lessen. Het laatste jaar is gereserveerd voor het afstudeerproject. De student zal ingevoerd worden in de "essentials of success". Er bestaat een vast patroon voor succes. Succes ontstaat meestal niet per toeval, je dwingt het af!

Het spreekt voor zich dat leert van ervaren ondernemers. Goed voorbeeld doet goed volgen. In de laatste periode verricht je zelfstandig toegepast onderzoek binnen een real life context. Je bent in staat bestaande ervaringen, theorieën, opvattingen en inzichten op het gebied van ondernemen en strategieën te beoordelen, te integreren en te evalueren in het kader van het onderzoek.

Vakken international business school
Uiteraard besteden we aandacht aan finance, decisions making, global context, international law, teambuilding, strategic communication en management. Je krijgt ook les en training in vakken zoals concepting, creating, business strategy, marketing concepts & strategy, selling, customer relations management networking en de elementen die komen kijken bij succesvol ondernemen.

Voor wie is de bachelor International Business bestemd?
Deze studie is bedoeld voor ambitieuze studenten die het ondernemershart in zich voelen kloppen. Zij die bereid zijn om alles te geven om hun doel te halen. Je wilt altijd het beste geven en waarde toevoegen. Om ergens goed in te zijn, zijn focus en toewijding nodig. Je weet de juiste mensen om je heen te verzamelen.

Toekomst
Met de bachelor International Business & Entrepreneurship stimuleren wij onze studenten om te gaan ondernemen. Niet iedereen zal na zijn studie onmiddellijk voor zichzelf beginnen. In ieder geval leer je bij ons het fundament te leggen voor een stevige carrière.

Kijk voor meer informatie op http://www.eurocollege.nl

Vooropleiding

Havo, Vwo, Mbo 4 (3 is bespreekbaar na het maken van een instroomtoets)

Opleidingsduur

2,5 a 3 jaar

Kosten

€14.650,- per jaar

Vervolgopleiding

Diverse masters

Bijzonderheden

EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO) is gevestigd in Rotterdam en Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op http://www.eurocollege.nl

Plaatsen / leslocaties

Rotterdam

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.