Civas B.V.

Mindfulness trainer

Algemene informatie over de cursus

Mindfulness trainer of therapeut worden? Mindfulness based cognitive therapy, ook aandachtgerichte therapie of MBCT genoemd, is een nieuwe, effectieve vorm van psychotherapie. Het is een combinatie van Mindfulness-technieken en cognitieve therapie.

Met de opleiding Mindfulness based cognitive therapy leert u cliŽnten de werkelijkheid te accepteren zoals die is. Op die manier kan innerlijke rust en vrede worden bereikt. Dit maakt Mindfulness based cognitive therapy een uniek en uiterst werkzaam therapeutisch middel!

Inhoud van de cursus

Mindfulness based cognitive therapy heeft als hoofddoel mensen een andere instelling aan te leren. Door middel van speciale Mindfulness-technieken leert u in deze opleiding hoe u cliŽnten een open en bewuste levenshouding laat aannemen. Ingesleten reactiepatronen worden ontmanteld zodat de vrijheid ontstaat nieuwe wegen te verkennen. Zo ontstaat er ruimte voor verandering en heling.

Mindfulness staat voor aandacht, acceptatie en aanvaarding. Het is uiterst belangrijk dat u als Mindfulnesstherapeut deze vaardigheden zťlf ook volledig beheerst. U kunt ze anders onmogelijk overbrengen op anderen. De opleiding MBCT besteedt daarom volop aandacht aan uw eigen ontwikkeling op het gebied van Mindfulness; Alle technieken en oefeningen leert u ook op uzelf toepassen! Ter ondersteuning van uw leerproces ontvangt u 6 heldere instructie-cd's bij de lessen.

De opleiding Mindfulness based cognitive therapy is bedoeld voor iedereen die Mindfulness wil gebruiken ter ondersteuning van de behandeling van cliŽnten. Ook voor uw persoonlijke ontwikkeling biedt de opleiding vele mogelijkheden. MBCT is breed toepasbaar. Zo kan het onder meer worden ingezet bij de behandeling van depressies, stressgerelateerde klachten, fobieŽn en chronische pijn. De methode is wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er is geen specifieke vooropleiding vereist

Duur van de cursus

10 maanden bij een gemiddeld studietempo

Kosten van de cursus

Ä 400,00 ineens of 8 termijnen van Ä 52

Bijzonderheden

Download nu een gratis proefles op onze website of vraag de studiegids aan.

Plaatsen / leslocaties

Thuisstudie

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.