Scheidegger Opleidingen

MBO Co÷rdinator Beveiliging (niveau 3)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Werk jij al in de beveiliging en wil je nu graag hogerop? Als co÷rdinator beveiliging heb je operationele leiding over de beveiliging en controle van bijvoorbeeld een gebouw of een cluster van gebouwen, een terrein of een alarmcentrale. Je organiseert de dagelijkse gang van zaken, plant de diensten in, lost problemen op en bent aanspreekpunt voor medewerkers en opdrachtgevers. Als je deze opleiding hebt afgerond, dan ben je in het bezit van het diploma 'MBO Particuliere Beveiliging, niveau 3, uitstroom Co÷rdinator Beveiliging' en het branchediploma van de SVPB.

Voor wie?

Heb je het diploma 'MBO Beveiliger, niveau 2' in je bezit en ambieer je een leidinggevende functie in beveiliging? Dan is dit de opleiding voor jou!

Vooropleiding

Voor de opleiding dien je in het bezit te zijn van het diploma 'MBO Beveiliger, niveau 2', het bijbehorende certificaat van de SVPB en 18 jaar of ouder te zijn. Je dient een bewijs van goed gedrag te kunnen overhandigen en hebt een geldige grijze pas nodig.

Aanpak

Om het gewaardeerde en officiŰle diploma 'Particuliere beveiliging, niveau 3, uitstroom Co÷rdinator Beveiliging' te behalen, is het binnen deze opleiding verplicht om een relevante werkomgeving te hebben in de beveiliging. Hier kun je dan de diverse praktijkopdrachten voor je praktijkportfolio uitvoeren. Zo combineer je leren en werken.
Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je informatie over je opleiding en je examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent.
Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger. De combinatie van je werkomgeving, de bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lessen. De module Co÷rdineren en rapporteren van beveiligingswerkzaamheden heeft 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. De module Juridische aspecten in de beveiliging volg je op basis van e-Learning. Daarnaast volg je een begeleidingsprogramma waarin je wordt begeleid bij het maken van de praktijkopdrachten, het vullen van je praktijkportfolio en je stage. Dit programma bestaat uit 6 lessen die verspreid over de opleiding worden gepland. Je bereidt je voor door opdrachten te maken die klassikaal worden besproken.
Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk.

Afstuderen

In 2 lessen bereid je je onder begeleiding van je coach voor op je eindgesprek. In de lessen bekijk je gezamenlijk je praktijkportfolio, rond je de laatste opdrachten af en werk je aan een praktijkverslag. Zo kun je ontspannen en goed voorbereid het eindgesprek voeren, zodat je je opleiding met goed gevolg afrondt en je het diploma in ontvangst kunt nemen!

Officieel diploma

Je rondt de modules af met externe examens. Deze modules bereiden je prima voor op het examen van de SVPB. Bij de SVPB leg je 3 examens af. Ook lever je een rapportage in die als examen geldt (zie http://www.svpb.nl). Deze examens worden meerdere keren per jaar afgenomen.
Aan het eind van de opleiding heb je een eindgesprek over je complete praktijkportfolio. Als je alle modules en examens met een voldoende afrondt en je praktijkportfolio wordt met een voldoende beoordeeld, ontvang je het officiŰle diploma 'MBO Particuliere Beveiliging, niveau 3, uitstroom Co÷rdinator Beveiliging'.

Taalkennis en rekenvaardigheden

Er zijn wettelijke vereisten ten aanzien van taalkennis en rekenvaardigheden. Hier worden indien nodig lessen voor aangeboden. Deze zijn niet standaard in het programma opgenomen, aangezien onze ervaring is dat de meeste studenten dit uitstekend zelf kunnen voorbereiden. Voor de modules worden wel de reguliere examenkosten in rekening gebracht. Zie website voor meer informatie.
Orde en veiligheid | 6 maanden | Opleiding MBO Co÷rdinator Beveiliging, niveau 3

Opleidingsinhoud

Studieprogramma


Co÷rdineren en rapporteren van beveiligingswerkzaamheden


(8 lessen)
 • Leiderschap
 • Gespreksvormen
 • Roosters en planning
 • Informatie en communicatie
 • Screeningsprocedure
 • Rapporteren
 • DraaiboekenExamen: SVPB

Juridische aspecten in de beveiliging

(8 e-Learninglessen)
 • Wetboek van Strafrecht
 • Wetboek van Strafvordering
 • Burgerlijk Wetboek
 • Bijzondere wetten
 • Beveiligingswerkzaamheden
 • CalamiteitenExamen: SVPB

Beroepspraktijkvorming (stage)


Begeleidingsprogramma


(6 lessen)
 • Praktijkopdrachten
 • Praktijkportfolio
 • Stagebegeleiding

Afstuderen

(2 lessen)
 • Oefening eindgesprek
 • Eindgesprek

Examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om deze opleiding te mogen volgen, dien je te beschikken over een diploma MBO Beveiliger niveau 2. Zonder dit diploma kun je niet deelnemen aan de externe examens bij SVPB.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 625
Examenkosten: EUR1630
Cursusgeld: EUR2690

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 625
Examenkosten: EUR1630
Cursusgeld: EUR2690

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 625
Examenkosten: EUR1630
Cursusgeld: EUR2690

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR150
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 625
Examenkosten: EUR1630
Cursusgeld: EUR2690

Bijzonderheden

Maximaal aantal deelnemers: 15

Plaatsen / leslocaties

Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, E-learning, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.