NHA Thuisstudies

cursus Keyboard

Algemene informatie over de cursus

Cursus Keyboard: speel al binnen vier weken je eerste nummers

Denk je dat keyboard leren spelen aangeboren muzikale gaven vereist? Dat is een misverstand. Met de cursus Keyboard van NHA leert iedereen snel en eenvoudig keyboard spelen. Ook als het notenschrift nieuw voor je is. Ervaar het zelf en schrijf je in voor de cursus Keyboard!

In deze Keyboard cursus maak je kennis met het keyboard door middel van vingeroefeningen. Je speelt eerst met één hand en daarna met twee.

Ook maak je in de cursus kennis met het notenschrift. Akkoorden, maatsoorten herkennen en de betekenis van de viool- en de bassleutel: voor je er erg in hebt, heb jij het spelen op een keyboard in de vingers.



Het product kan afwijken van de foto.


Keyboard leren spelen in alle muziekstijlen


De meest uiteenlopende muziekstijlen komen in de Keyboard cursus aan bod: van country tot heavy metal en van disco tot barok. Vanaf de eerste les leer je bekende melodieën spelen en binnen 4 weken beheers je al enkele songs.

Bij de Keyboard cursus horen ook luisteroefeningen. Luister naar muziek en muziekfragmenten die de lesstof ondersteunen.

Neem je eigen spel op en stuur je opname naar je leraar of lerares. Je ontvangt vervolgens aanwijzingen die je spel verbeteren.

Cursus Keyboard: leer een veelzijdig instrument bespelen

Het keyboard is een eenvoudig bespeelbaar en daardoor een geliefd instrument. Op allerlei soorten feesten en op recepties waar live muziek wordt gespeeld is het keyboard onmisbaar. Het is altijd een bron van plezier voor gasten en feestgangers.

Walsen, schuifelen of swingen; uit het keyboard tover je alle soorten ritmes en klanken moeiteloos tevoorschijn. Soms klinkt er een accordeon, soms een elektrische gitaar, een viool of zelfs een compleet orkest.

Door het indrukken van een aantal knoppen kan het keyboard eenvoudig geprogrammeerd worden. Ook jij kunt binnenkort degene zijn die iedereen op een feest verrast met het spelen van mooie melodieën of populaire songs, en het laten klinken van swingende ritmes. Schrijf je nu in voor de cursus Keyboard en start direct met oefenen!


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Programma Keyboard

Het keyboard bevat vele programmeerfuncties die je kunt inschakelen. Maar melodieën ontstaan niet vanzelf door op een knop te drukken. Daarom is het belangrijk dat je op het toetsenbord leert spelen. In deze Keyboard cursus laten we je op een plezierige manier kennismaken met vele vingeroefeningen.

De lessen in deze cursus Keyboard zijn zo opgebouwd dat je eerst met één hand en daarna met twee handen leert spelen. Het notenschrift leer je spelenderwijs kennen. Ook het spelen van akkoorden en het herkennen van maatsoorten komen aan de orde.

Enige voorkennis van muziektheorie zal je helpen de mogelijkheden van het instrument helemaal te benutten. Dus ook als jij al keyboard speelt maar nog geen noten kunt lezen is deze cursus erg nuttig. Terwijl je thuis oefent, ontdek je stap voor stap de vele mogelijkheden van dit boeiende instrument. Na 4 weken kun je zelfs al aardig wat songs spelen.

Cursus Keyboard: leer bekende melodieën spelen

Al vanaf de eerste les leer je bekende melodieën spelen. Later kun je hier helemaal jouw eigen invulling aan geven. De meest uiteenlopende stijlen komen in de cursus Keyboard aan bod. Jouw leraar geeft je de mogelijkheid om zowel populaire als klassieke muziek te maken. Dit instrument biedt zoveel mogelijkheden als er smaken zijn: van country, disco, rock en pop tot heavy metal!

Bij de cursus Keyboard horen ook luisteroefeningen. De stof die in een les wordt behandeld, wordt in deze oefeningen ten gehore gebracht.

Inclusief digitale geluidsbestanden

De lessen zijn voorzien van luister- en speeloefeningen. De geluidsbestanden vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone.

Cursus Keyboard EXTRA UITGEBREID

De cursus Keyboard EXTRA UITGEBREID bestaat uit 96 lessen (dus 48 lessen extra!). Stap voor stap leer je spelen op dit fantastische instrument. Zo ontwikkel je jouw muzikale kunnen nog verder. Welke variant je ook kiest, je zult al snel met veel plezier jouw eerste melodieën spelen.

Beide cursussen beginnen op hetzelfde niveau.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur cursus Keyboard

Beginners

Voor beginners duurt de cursus Keyboard 12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Extra uitgebreid

De extra uitgebreide cursus Keyboard duurt 24 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf239,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.