NHA Thuisstudies

opleiding Professional Organizer / Opruimcoach

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Volg de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding en help anderen rust en overzicht aan te brengen

In het dagelijks leven komt er veel op ons af. Vaak lukt het ons om alle ballen in de lucht te houden, maar soms verliezen we het overzicht. Wil jij mensen helpen rust, ruimte en overzicht aan te brengen? Start met de opleiding Professional Organizer (ook wel opruimcoach) en wordt een expert in het aanbrengen van structuur!
De opleiding Opruimcoach is erkend door NBPO
Start een eigen praktijk als opruimcoach
Ontwikkel je vaardigheden met 4 verschillende werkmethoden


Creëer overzicht met de Opruimcoach opleiding

Liggen jouw sterke kanten niet bij het bewaren van overzicht? Schakel een professional organizer in. Met de Opruimcoach opleiding leer jij hoe je iemand begeleidt bij het maken van keuzes over spullen, documenten en tijd.

Een professional organizer wordt ingehuurd in situaties waarin sprake is van gebrek aan structuur, overzicht over spullen, ruimte en/of tijd. Dit kan zowel in thuis- als werksituaties zijn. Heb jij alles volledig op orde en wil je net als opruimgoeroe Marie Kondo graag anderen helpen met het creëren van orde, structuur en overzicht? Dan is de Professional Organizer opleiding geschikt voor jou!

De opleiding Professional Organizer is laagdrempelig en kan door iedereen worden gevolgd. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om te starten.

Van chaos naar orde; help anderen te ondersteunen

Een situatie waarin we orde, structuur en rust kwijtraken kan heel geleidelijk ontstaan, maar kan zich ook plotsklaps voordoen door een ingrijpende gebeurtenis. Het doel van het organizen is dat de cliënt meer overzicht ervaart in het dagelijks leven, waardoor rust en ruimte in zijn hoofd ontstaat.

Tijdens de Opruimcoach opleiding ga je dieper in op 4 verschillende werkmethoden, namelijk: het organiseren van spullen, het ordenen van administratie, timemanagement en huishoudmanagement. Je leert meer over alle aspecten die nodig zijn om mensen de regie over hun eigen leven terug te geven.

Na deze Opruimcoach opleiding ben jij in staat je cliënten te begeleiden en adviseren bij het op orde brengen van verschillende aspecten binnen hun leven. Dankzij jouw hulp ervaren ze meer overzicht in hun dagelijks leven, waardoor rust en ruimte in hun hoofd ontstaat.

Word lid van de NBPO met de Opruimcoach opleiding

De NHA-opleiding Professional Organizer is erkend door NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers). Wil je aspirant-lid worden van de NBPO? Dan hoef je niet te wachten tot je jouw NHA Instituutsdiploma hebt behaald voor deze Opruimcoach opleiding.

Binnen een jaar na jouw aanmelding kun jij je inschrijven als aspirant-lid. Op termijn kan het aspirant-lidmaatschap worden omgezet in een lidmaatschap. Hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van het NHA-Instituutsdiploma.

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png?1648041893758

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Professional Organizer / Opruimcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

Tijdens de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod;


Organiseren van spullen


Het organiseren, opschonen en ordenen van spullen en het logisch indelen van ruimtes en spullen in huis. Dit zorgt voor rust en overzicht in huis, waarbij tegelijkertijd rust en overzicht in het hoofd van de klant ontstaan. Met de Opruimcoach opleiding leer jij hoe je jouw klant helpt zijn of haar huis zelfstandig op te ruimen.


Organiseren van administratie


Mensen hebben door de toestroom aan documenten vaak geen overzicht over hun administratie. Het doel van het ordenen van de administratie is het creëren van een duidelijk administratiesysteem, waardoor jouw cliënt zelf de administratie gemakkelijk kan uitvoeren en bijhouden.


Timemanagement


Een gebrek aan rust en orde zorgt vaak voor een achterstand in het uitvoeren van taken. Het plannen en prioriteren van taken is dan hard nodig. Je gaat daarom aan de slag met de werkmethode “timemanagement” tijdens deze opleiding.

Als professional organizer stel jij hierin als doel het zelfstandig prioriteren, plannen en uitvoeren van taken, door het krijgen van inzicht en tijdsbesef in alle taken en het geven van prioriteit aan taken.


Huishoudmanagement


Door duidelijke afspraken te maken over huishoudelijke taken, loopt het huishouden soepeler en meer gestructureerd. Daarom ga jij tijdens deze Opruimcoach opleiding dieper in op de werkmethode ‘huishoudmanagement’.

De doelen die je hierbij stelt zijn: het vaststellen van een voor de klant goede huishoudplanning en het maken van duidelijke afspraken over de verdeling van huishoudelijke taken.

Daarnaast leer je in deze opleiding Professional Organizer ook meer over:

  • communicatie en gespreksvoering;
  • coachingsvaardigheden;
  • marketing en klanten werven;
  • valkuilen en uitdagingen.

Een praktijk opzetten

De opleiding wordt afgerond met 10 lessen over ondernemen. Hierin worden onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf behandeld. Met de Professional Organizer opleiding leer je hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. Ook wanneer je niet de ambitie hebt om een eigen bedrijf te starten, bieden deze lessen waardevolle informatie.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Professional Organizer (Opruimcoach) is 9 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf749,00 euro

Bijzonderheden

Start je eigen coachingspraktijk,Gratis ondernemerscoach,Studeer in jouw eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.