CLS Trainingen

Scrum Product Owner I

Algemene informatie over de cursus

De rol van Product Owner binnen het Scrum-proces is essentieel voor het succes van Agile-projecten. Tijdens deze tweedaags cursus Scrum Product Owner I lichten wij de Scrum aanpak toe vanuit het perspectief van productbeheer. Wij behandelen uitvoerig cruciale aspecten, zoals productvisie, storymapping, productmanagement, releaseplanning, value-driven ontwikkeling en beheer van requirements.

Tijdens de cursus worden de verschillende Scrum-activiteiten behandeld, zoals; sprint planning, stand-up meetings, demo's en retrospectives komen aan bod tijdens de cursus. Verder komen ook de volgende onderwerpen aan bod:

  • hoe stelt u de juiste prioriteiten en maakt u de juiste keuzes;
  • het begrip en de waarden van de Agile-principes met praktische voorbeelden;
  • de Scrum-theorie – terminologie, rollen, activiteiten en artifacts;
  • een overzicht van direct toepasbare best practices om de organisatie te betrekken en mee te laten werken;
  • hoe communiceert u effectief met de business.

Het doel van de training Scrum Product Owner I is een gedetailleerd inzicht verkrijgen in de Agile mindset, die belangrijk is voor Scrum-projecten. De cursus is zeer geschikt als voorbereiding op het Professional Scrum Product Owner I (PSPO I) examen. U krijgt direct toepasbare handvatten voor alle functies, rollen en posities die zowel direct als indirect betrokken zijn bij een Scrum project.

Lunches en cursusmateriaal zijn bij de training inbegrepen. De examenkosten voor het examen Professional Scrum Product Owner I (PSPO I) zijn niet bij de cursus inbegrepen.
Doelgroep

Deze cursus is voor iedereen die de rol van Product Owner vervult of wil gaan vervullen. De cursus is ook interessant voor iedereen die betrokken is bij softwareontwikkeling op basis van het Scrum framework.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig. Het cursusmateriaal is Engelstalig, een goede leesvaardigheid Engels is vereist. Enige ervaring met ontwikkeltrajecten is gewenst.

Duur

De duur van de cursus is twee dagen. 

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt 12 personen.

Certificaat

De cursus bereidt u voor op het officiële examen PSPO I van scrum.org. De examenkosten zijn niet inbegrepen in de prijs.

Plaatsen / leslocaties

eindhoven,drachten,nieuwegein,baarn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.