CLS Trainingen

Verandermanagement Practitioner

Algemene informatie over de cursus

Deze cursus Verandermanagement Practitioner biedt een praktisch vervolg op de Verandermanagement Foundation training. In deze training bouwen we voort op de door jou opgedane kennis en inzichten uit de Foundation training. U leert nog meer praktische tools en inzichten om zo je effectiviteit in organisatieveranderingen te vergroten. Bovendien bereidt u zich voor op het slagen voor het internationaal erkende APMG Change Management Practitioner examen.

Deze training richt zich op het vinden van de instrumenten om verandering in gang te zetten, door te voeren en te bestendigen. Daarnaast wordt u voorbereid op het succesvol afleggen van het APMG Change Management Practitioner examen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • hoe zet je een goed leerprogramma op om de verandering te ondersteunen;
  • hoe hangen projecten, programma's en verandertrajecten effectief samen;
  • hoe borg en versterk je de verandering met behulp van onder andere hefbomen en vicieuze en virtuoze cycli;
  • voorbereiden op het Change Management Practitioner examen.

Studiebelasting en lesmethode

De studiebelasting bestaat uit voorbereiding op de lesdag en op het examen na de lesdag. Dit is in totaal ongeveer 20 uur buiten de lesuren wanneer u nog maar net het Foundation-examen hebt behaald. Heeft u langer geleden dit certificaat behaald, dan heeft u naar verwachting meer tijd nodig om uw Foundation-kennis op te frissen.

De training is actief en afwisselend van opzet met een variatie aan werkvormen. U kunt hierbij onder andere denken aan interactieve plenaire discussies, in groepsverband vraagstukken oplossen en het behandelen van proefexamenvragen. U kunt uw eigen casuļstiek inbrengen en meedenken in de casuļstiek van anderen.

Cursusmateriaal

U ontvangt cursusmateriaal in pdf-formaat. Wij gaan ervan uit dat u het lesboek The Effective Change Manager's Handbook nog heeft van uw Foundation-training. U kunt dit boek bijbestellen voor € 63. U hebt dit boek nodig bij het examen. Let op: de lesmap en het lesboek zijn in het Engels. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het APMG-examen vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar is. De training wordt in het Nederlands gegeven. In overleg met de deelnemers kan de training ook in het Engels plaatsvinden.

Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen. De examenkosten zijn niet bij de cursus inbegrepen.

Accredited training is provided by Forsa advies, AXELOS International Training Organisation.  
Doelgroep

U bent werkzaam als directielid, programmamanager, projectmanager, operationeel manager, portfoliomanager, verandermanager, change agent of adviseur in verandertrajecten. Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze training? Wij adviseren u graag.

Voorkennis

Er geldt voor deze training een ingangseis: u heeft de onderwerpen van de Verandermanagement Foundation paraat en heeft in de training die u heeft gevolgd ook geoefend in het toepassen van deze stof (zie ons Foundation-programma).

Duur

De cursusduur is twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van deze cursus kunt u deelnemen aan het Change Management Practitioner-examen. De examenkosten zijn niet bij de cursus inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,utrecht,eindhoven,rijswijk,hoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.