CLS Trainingen

Verandermanagement Foundation

Algemene informatie over de cursus

De training Verandermanagement Foundation gaat in op de belangrijkste modellen, richtlijnen en principes op het gebied van verandermanagement. In deze training gaat u aan de slag met uw eigen casus en die van de medecursisten. Een flinke dosis praktijk dus en oefeningen die u de volgende dag al in de praktijk kunt brengen!

Als onderdeel van de training kunt u bovendien het APMG International Foundation-examen afleggen. Dit is een internationaal - door het Australische Change Management Institute erkend - certificaat.

Deze training beoogt u effectiever te maken in het herkennen, begrijpen en omgaan met:

  • het individuele veranderproces;
  • het organisatieveranderproces;
  • communicatie en stakeholdermanagement in een verandertraject;
  • praktisch verandermanagement.

Studiebelasting en lesmethode

De studiebelasting bestaat uit voorbereiding per les en studie voor het examen na afloop van de training. Naast de lesuren is dit in totaal ongeveer 24 uur. De training is actief en afwisselend van opzet met een variatie aan werkvormen. U kunt hierbij onder andere denken aan interactieve plenaire discussies, in groepsverband vraagstukken oplossen, quizjes en een rollenspel. Bij voorkeur breng je een casus uit uw eigen praktijk in.

Cursusmateriaal

U ontvangt cursusmateriaal in pdf-formaat. Het lesboek The Effective Change Manager's Handbook ter waarde van € 63 is inbegrepen. Daarnaast krijgt u toegang tot onze e-learning met oefeningen, handige filmpjes, proefexamens en allerlei documentatie omtrent verandermanagement. Let op: de lesmap, het lesboek en de e-learning module zijn in het Engels. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat het APMG-examen vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar is. De voertaal in de training is Nederlands. In overleg met de deelnemers kan de training ook in het Engels plaatsvinden.

Cursusmateriaal en lunch zijn bij de cursus inbegrepen. De examenkosten zijn niet bij de cursus inbegrepen.

Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij ook in company verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden zijn dan in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Vanaf vier deelnemers is het voordeliger om een in company training te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte voor u.

Accredited training is provided by Forsa advies, AXELOS International Training Organisation.  
Doelgroep

U bent werkzaam als directielid, programmamanager, projectmanager, operationeel manager, portfoliomanager, verandermanager, change agent of adviseur in verandertrajecten. Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze trainingen? Wij adviseren u graag.

Voorkennis

Er zijn geen specifieke certificaten nodig als voorkennis.

Duur

De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van de cursus kunt u het Change Management Foundation-examen afleggen. U ontvangt van ons hiervoor een voucher. U dient het examen binnen een jaar na afloop van de training af te leggen. De examenkosten zijn niet bij de cursus inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,utrecht,eindhoven,rijswijk,hoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.