CLS Trainingen

Verandermanagement Fasttrack (Inclusief examens)

Algemene informatie over de cursus

De ontwikkelingen op onder meer juridisch, technologisch, economisch, politieke of maatschappelijk vlak volgen elkaar steeds sneller op. Deze wijzigingen kunnen van invloed kunnen zijn op uw organisatie. Daarom moet uw organisatie, ongeacht of deze commercieel van aard is of een publieke taak vervult, steeds sneller op deze veranderingen kunnen inspelen.

Organisaties die proactief en slagvaardig met veranderingen omgaan, trekken het beste talent aan. Zij anticiperen op nieuwe markten en komen daadkrachtig met vernieuwing in hun aanbod van diensten en producten. Daarentegen dreigen organisaties die zich niet of pas laat opnieuw kunnen uitvinden, hun afnemers en daarmee hun bestaansrecht te verliezen. Om voortvarend en effectief te kunnen veranderen is een gedegen change management nodig.

Vraagt u zich af: ‘hoe krijg ik mijn collega's mee’? Dan is deze training perfect voor u. De cursus Verandermanagement Fasttrack combineert de Foundation en Practitioner trainingen in één. De training gaat in op de belangrijkste modellen, instrumenten en inzichten op het gebied van verandermanagement. Om ervoor te zorgen dat de oefeningen herkenbaar en praktisch zijn gaat u aan de slag met uw eigen casus en/of die van de medecursisten. Zo bevat de training een flinke dosis praktijk, waarmee u de volgende werkdag al aan de slag kunt!

Bovendien kunt u het internationaal erkende Change Management Foundation en het Change Management Practitioner examen afleggen van APMG.

De training beoogt je effectiever te maken in het herkennen, begrijpen en omgaan met:

  • het veranderproces van een individu;
  • het veranderproces van een organisatie;
  • het betrekken van en communiceren met belanghebbenden in een verandertraject;
  • verandermanagement in de praktijk;
  • de initiatie, versterking en verankering van verandering.

Studiebelasting en lesmethode

De studiebelasting bestaat uit voorbereiding per les en studie voor het examen na afloop van de training. Buiten de lesuren is dit in totaal ongeveer 40 uur. De training is actief en afwisselend van opzet met een variatie aan werkvormen. U kunt hierbij onder andere denken aan interactieve plenaire discussies, in groepsverband vraagstukken oplossen, quizjes en een rollenspel. Bij voorkeur brengt u een casus uit uw eigen praktijk in.

Cursusmateriaal

U ontvangt cursusmateriaal in pdf-formaat. Het lesboek The Effective Change Manager's Handbook ter waarde van € 63 is inbegrepen. Daarnaast ontvangt u een toegangscode voor onze e-learning met oefeningen, handige filmpjes, proefexamens en allerlei documentatie omtrent verandermanagement. Let op: de lesmap, het lesboek en de e-learning module zijn in het Engels. Wij hebben hiervoor gekozen omdat de APMG-examens vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar zijn. De training wordt in het Nederlands gegeven. In overleg met de deelnemers kan de training ook in het Engels plaatsvinden.

Cursusmateriaal, beide examens en lunches zijn bij de prijs inbegrepen.

Accredited training is provided by Forsa advies, AXELOS International Training Organisation.  
Doelgroep

U bent werkzaam als directielid, programmamanager, projectmanager, operationeel manager, portfoliomanager, verandermanager, change agent of adviseur in verandertrajecten. Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze trainingen? Wij adviseren u graag.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze cursus.

Duur

De duur van deze cursus is vijf dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van deze cursus kunt u deelnemen aan het Change Management Foundation- en Practitioner-examen. De examenkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,utrecht,eindhoven,rijswijk,hoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.