CLS Trainingen

Oracle Database SQL Snel aan de slag

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de cursus Oracle Database SQL Snel aan de slag leren de deelnemers de syntax en het gebruik van de querytaal SQL in de context van een Oracle-database. Na een introductie in relationele databases en Oracle, de Oracle-installatie, omgeving en tooling, wordt ingegaan op de basisaspecten en achtergronden van SQL.

In de eerste plaats komt aan de orde hoe SQL-statements in Oracle kunnen worden gemaakt en uitgevoerd. Vervolgens wordt stapsgewijs ingegaan op de verschillende onderdelen van SQL, zoals Data Definition Language, Data Manipulation Language en SELECT-query’s. Ook het groeperen van data door middel van GROUP- en HAVING-clauses staat op het programma van de cursus en de diverse functions in SQL komen aan bod.

Vervolgens wordt ingegaan op het combineren van data uit verschillende tabellen door middel van joins. De diverse soorten joins worden daarbij besproken. Ten slotte is er aandacht voor de toepassing van SET-operatoren, zoals UNION en INTERSECT, en komt het command line interface van SQL*Plus aan bod.

De theorie wordt behandeld op basis van presentatieslides. Demo’s worden gebruikt om de theorie te verduidelijken. Er is ruim gelegenheid tot oefenen.

Na afloop van de cursus heeft u de volgende leerdoelen behaald:

  • het gebruiken van de querytaal SQL in een Oracle-database;
  • het groeperen van data door middel van Group- en Having clauses;
  • het combineren van data uit verschillende tabellen door middel van joins;
  • het toepassen van SET-operatoren;
  • omgaan met de command line interface van SQL*Plus.

Cursusmateriaal en lunch zijn bij de cursus inbegrepen.
Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor developers, databasebeheerders en andere belangstellenden die Oracle SQL willen leren kennen en gebruiken.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist. Algemene kennis van systeemontwikkeling en databases is bevorderlijk voor een goede begripsvorming.

Duur

De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

apeldoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.