Leisure & Hospitality Host: Ervaringsverhalen - Horeca-Assistent

Terug naar het overzicht

Ik werk in een leuk klein team bij een klein Italiaans restaurant. Werkzaamheden die ik heb als horeca-assistent zijn het restaurant voorbereiden op de opening. Dit doormiddel van werkzaamheden de tafels dekken en het bestek op de juiste manier op de tafel leggen. Maar ook door schoon te maken en ervoor te zorgen dat er voor de gasten geen onaangename bijkomstigheden en afleidingen zijn tijdens het verblijf.

Ik werk als horeca-assistent later in de dag, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Wanneer het restaurant geopend is help ik gasten bij de keuze van de gerechten en zorg ik ervoor dat deze informatie terecht komt bij de leidinggevende. De leidinggevende instrueert dan weer de keuken. Ik loop regelmatig langs de tafels van de gasten om te peilen of alles naar wens is, of dat ze nog iets nodig hebben. Dit is een erg belangrijke taak van een horeca-assistent, de gast moet tevreden zijn.

Aan het einde van de avond is het mijn verantwoordelijkheid om samen met collega’s schoon te maken en gezamenlijk het restaurant te sluiten.