Worstmaker

Waar werk je?

Als slager-worstmaker werk je bij een (ambachtelijke) slagerij of in een slagerij die zich in een supermarkt bevindt. Ook kun je werkzaam zijn bij een worstmakerij.

Wat doe je?

Je bedenkt en maakt als slager-worstmaker verschillende soorten worst en vleeswaren. Dit doe je door bestaande recepten aan te passen of nieuwe recepten te bedenken. Je gebruikt bij het maken van worst en vleeswaren verschillende apparaten en grondstoffen. Ook zorg je ervoor dat er altijd voldoende op voorraad is. Het is belangrijk dat je hygiënisch te werk gaat in verband met de voedselveiligheid.

Wat moet je kunnen?

Je moet als worstenmaker klantvriendelijk zijn en collegiaal. Je bent bewust dat je met etenswaren werkt en houdt rekening met hygiene en andere kwaliteitseisen die gelden. Jouw werkzaamheden zijn routinematig van aard. Jij weet er echter wel voor te zorgen dat jij verkoop- en productiepersoneel te motiveren. Je werkt efficient en bent flexibel ingesteld.

Spreken de werkzaamheden van Worstmaker je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!