Allround waterbouwer

Waar werk je?

Je werkt als waterbouwer eigenlijk altijd buiten. Je werkt altijd in de buurt van water, bijvoorbeeld bij beekjes, rivieren, kanalen, sluizen of meren. Je onderhoudt bijvoorbeeld dijken en dammen, maar legt ook waterkundige constructies aan. Meestal werk je voor de overheid of bedrijven gespecialiseerd in dit werk. Je kunt ook als ZZP-er aan de slag.

Wat doe je?

Je hebt leiding over een team, je organiseert en verdeelt de werkzaamheden over je mensen, en je stuurt ze aan indien nodig. Je doet kleinschalig baggerwerk en legt constructies aan zoals bruggen en steigers. Verder zie je erop toe dan de voorschriften worden nageleefd en overleg en bewaak je de voortgang van de werkzaamheden. Ook lees je tekeningen en werkplannen. Je maakt een meetopzet en werkt dit uit tot detailmaatvoering.

Wat moet je kunnen?

Je kunt omgaan met leidingen en kabels. Je kunt goed leiding geven, goed samenwerken en je kunt tekeningen en werkplannen lezen. Werken door wind en weer vind jij niet erg. Ook moet je met onveilige situaties om kunnen gaan en je werkgebied afschermen. Je hebt kennis van de ARBO wet, de ondergrondse infrastructuur en kan materialen en producten opslaan. Ook bezit je kennis van hout, beton, staal, grind en andere materie.