AV-productie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het behalen van jouw diploma mag jij jezelf een échte AV-specialist noemen. Je gaat aan de slag als zelfstandige of als freelancer op contractbasis. De mogelijkheden zijn er. Je krijgt opdrachten binnen die verschillende werkzaamheden zullen opleveren. Jij bent de persoon die beeldopnames maakt voor bijvoorbeeld videoproducties en/of Tv-uitzendingen. Naast je werkzaamheden ben jij zelfstandige, in dit geval is ben jij ook bezig met het werven van klanten en je netwerk uitbreiden. Administratieve taken komen hier ook bij kijken.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je verschillende dingen die je later nodig hebt. Je leert alles over de beste camerastandpunten en hoe deze camera het beste resultaat voor jouw schiet. Je ontvangt lessen over licht, kleuren, editing en after effects. Hiernaast krijg je vakken die van toepassing zijn op camera-, beeld- en geluidstechniek. Alles om van jouw de best mogelijke AV-specialist te maken.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Jij bent creatief en hebt altijd de nieuwste ideeën als het gaat om beelden en gebruik van video. Daarnaast ben je stressbestendig en heb je een goed technisch inzicht. Je hebt een flexibele instelling en kunt zelfstandig prima aan de slag.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen