Veiligheid en Vakmanschap Defensie

Verbindingsdienst (BBL Niveau 2)

MBO-opleiding
MINDEF25321
2 jaar
BBL
2

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De ICT is een van de meest uitdagende werkvelden van dit moment, zeker bij Defensie. Net als bij een ‘normaal’ ICT-bedrijf zitten we boven op de laatste ontwikkelingen en investeren we continu in hoogwaardige ICT-technologie. Dit betekent dat jij als medewerker ICT altijd met de nieuwste technieken en systemen werkt, in binnen én buitenland.

Opleidingsinhoud

Als ICT’er ga je aan de slag bij de Verbindingsdienst van de Koninklijke Landmacht. Dit onderdeel installeert, bedient en onderhoudt alle Communicatie- en Informatiesystemen. Denk hierbij aan computernetwerken, telefonie, radio- en satellietcommunicatie. Verder zijn zij binnen de Landmacht verantwoordelijk voor de Cybersecurity. Je werk is bijzonder divers. Als je graag met mobiele ICT wilt werken, dan is de Verbindingsdienst iets voor jou! Het ene moment werk aan een radioverbinding, en het andere moment zorg je voor een goede satellietverbinding of beman je de frontoffice en help je gebruikers met hun computerproblemen. Als manschap Verbindingsdienst ga je mee met de verschillende eenheden van de Landmacht en zorg jij ervoor dat ze altijd en overal informatie kunnen uitwisselen via computer-, radio- en/of satellietsystemen. Natuurlijk zorg je ook voor je militaire basisvaardigheden en fysieke gesteldheid.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Heb jij minimaal MBO 1 of VMBO basis afgerond? Vind je techniek leuk en sport je graag? Volg dan de 2 jarige opleiding BBL Verbindingsdienst (niveau 2), de militaire ICTer van de Landmacht!

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Je hebt tenminste een van de volgende vooropleidingen:
  • MBO niveau 1
  • VMBO
  • HAVO overgangsbewijs 3/4 of 4/5
  • VWO overgangsbewijs 3/4, 4/5 of 5/6

Je bent tussen de 17 en 27 jaar
Een bril of lenzen is geen probleem.
Je hebt een zwemdiploma nodig

Bekijk meer informatie

Meer informatie Je wordt verwezen naar de vacature op werkenbijdefensie.nl