Sofia College

Verzorgende IG

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Help je graag anderen en ligt jouw hart bij de zorg? Of wil je eindelijk de overstap maken naar de zorg? Dan is de opleiding MBO Verzorgende IG (VIG) niveau 3 iets voor jou. In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om goede zorg en ondersteuning te bieden aan een zorgvrager. In welke branche deze zorgvrager zich bevindt? Dat bepaal jij zelf, je kan met deze opleiding namelijk in verschillende branches aan de slag. Wat spreekt jou meer aan? Een verzorgingshuis of thuiszorg? Kraamzorg? Gehandicaptenzorg? Of toch de geestelijke gezondheidszorg?

Opleidingsinhoud

"Doel en opzet MBO Verzorgende IG (VIG) niveau 3

Deze praktijkgerichte opleiding MBO Verzorgende IG (VIG) niveau 3 is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een erkend MBO-diploma willen behalen. We weten hoe het is om volwassenen op te leiden. Het zwaartepunt van al onze opleidingen ligt op werkplekleren. Je leert dus door opdrachten uit te voeren tijdens je werk. Tijdens de onderwijsmodules leer je ook van je collega's, net zoals jij professionals die een stapje verder willen.

Naast je werkplekleren of stage volg je modules in de vorm van klassikale bijeenkomsten. Deze modules worden verzorgd door docenten die zelf in het vakgebied werkzaam zijn, ze maken gebruik van veel voorbeelden. Daardoor krijg je een heldere uitleg en voorbeelden die je echt in de praktijk tegen kunt komen. Tijdens de hele opleiding krijg je toegang tot SofiTel, de digitale leeromgeving van het Sofia College, waarin je alle informatie over je opleiding vindt.

Zo ziet de Verzorgende-IG opleiding eruit

Deelnemende medewerkers leren het vak van verzorgende vooral in de praktijk. De theorie die ze leren tijdens de lesdag kunnen ze direct toepassen in de praktijk. Zo leren ze snel en goed.

Zo ziet een week van de opleiding Verzorgende-IG eruit:

1 lesdag per week
2 praktijkdagen
1 zelfstudiedag

Over de lesdagen van het Sofia College

Gedurende de opleiding Verzorgende-IG voor volwassenen gaan deelnemers 1 dag per week de schoolbanken in voor theorielessen en vaardigheidstrainingen. Zo vergroten zij kennis op het gebied van anatomie en fysiologie, oefenen ze luister- en gesprekstechnieken en trainen ze verpleegtechnische handelingen. Alle lessen, instructies en workshops sluiten aan bij de beroepsexamens.

Over de praktijkdagen

Verder draaien deelnemers minimaal 2 dagen per week bpv-uren bij de zorgorganisatie waar ze al werkzaam zijn. Dit moet echter wel een erkend leerbedrijf zijn. Studenten passen de theorie direct toe en doen meteen al veel ervaring op als VIG’er."

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Helpende 2 of Intake + toelatingstoets

Kosten

"De opleiding duurt maximaal 18 maanden.

De kosten voor de versnelde VIG-opleiding voor volwassenen zijn € 6.500,00. Deze prijs is inclusief boeken en het lesmateriaal ad. €450,- inclusief het examengeld ad. € 250,- en inclusief € 110,- voor alle licenties. Boeken aanschaffen is dus niet nodig, dit scheelt honderden euro’s in vergelijking met andere opleiders. De opleiding kan ook in maximaal 13 termijnen worden betaald."

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.