NHA Thuisstudies

cursus Populair Computergebruik met Windows 10 / Office 2016

Algemene informatie over de cursus

Leer alles over computers in de cursus Populair Computergebruik

Navigeren op internet (‘surfen’ in lekentaal), liedjes luisteren, spelletjes doen, administratie bijhouden, chatten... Computers zijn in elk huishouden en overal. Hoe ga je om met een computer? Je leert het in de cursus Populair Computergebruik.

Hoe schrijf je tekst op een computer? Hoe sluit je een printer aan? Hoe gebruik je e-mail zo veilig mogelijk? De vragen stapelen zich op. De antwoorden krijg je tijdens de cursus.

Leer efficiënt werken met computers en maak je leven makkelijker én uitdagender.

Stap voor stap leer je de computer kennen. De cursus Populair Computergebruik is bij uitstek geschikt voor mensen met Windows en Office op hun computer. Haal meer uit je computer en de software.

Leer hoe computers werken

De cursus begint bij het begin: wat is een computer en wat zit er eigenlijk in een computer? Wat is het verschil tussen de ene en de andere computer? Maak kennis met de muis, het toetsenbord, de trackpad, het beeldscherm en de printer.

Leer de mogelijkheden van je computer kennen. Je krijgt antwoord op vragen zoals:

  • Hoe werkt het besturingsprogramma Windows?
  • Hoe werkt veelgebruikte software?
  • Hoe werkt internet?
  • Wat zijn virussen en hoe bescherm je een computer?
  • Wat is een netwerk?
  • Hoe verstuur je een e-mail?
  • Hoe sla je foto's digitaal op en maak je een diavoorstelling van foto's?


Is een computer ingewikkeld?

Computer- en softwarefabrikanten maken computers zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Maar een computer kent ook een ijzeren logica. Leer laveren met de mogelijkheden die computers bieden.

Volg de cursus Populair Computergebruik en verstuur e-mails, maak een diavoorstelling of gebruik een programma als Excel voor de boekhouding.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Programma Populair Computergebruik

De cursus begint bij de ingrediënten van een computer. Wat is een computer, welke apparatuur (hardware) zit er allemaal in een pc en wat is het verschil tussen de ene en de andere computer? Vervolgens maak je kennis met de functie van de muis, het toetsenbord, het beeldscherm, de printer enzovoort. Allemaal onderdelen die bij een pc horen en waarmee je op de juiste en ook op een prettige manier leert omgaan.

Na deze introductie wordt uitgelegd hoe het besturingsprogramma Windows werkt. Met Windows kun je straks moeiteloos uw pc opdrachten laten uitvoeren. Vervolgens ga je aan de slag met verschillende software van Office, zoals: Word; een tekstverwerkingsprogramma, Excel; een rekenprogramma, Powerpoint; een presentatieprogramma, Access; een databankprogramma en met de elektronische agenda; Outlook.

Aan Internet wordt speciale aandacht besteed. Dit medium vormt een bijna onuitputtelijke informatiebron met ongekende mogelijkheden. Aan bod komen verder:

  • virussen;
  • datacommunicatie;
  • modems;
  • communicatiesoftware;
  • internet;
  • e-mail;
  • multimedia, optische media.

Stap voor stap raak je spelenderwijs bekend met de vele mogelijkheden van uw pc.

Je ontvangt als naslagwerk alle lessen in een handige opbergmap. Na het volgen van deze cursus Populair Computergebruik zul je met plezier achter de computer gaan zitten. Thuis of op het werk!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf279,00 euro

Bijzonderheden

Kies tussen Windows 8 of 10,Kies voor Office 2019 of 2016,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.