CLS Trainingen

Enterprise Architecture based on TOGAF Fasttrack | Foundation & Practitioner (inclusief examens)

Algemene informatie over de cursus

Het framework, dat is gebaseerd op TOGAF, is een open en leveranciersonafhankelijke methode voor het ontwikkelen en beheren van Enterprise Architecturen. De kern bestaat uit een procesmodel voor het ontwikkelen van architecturen en het invoeren hiervan. Om dit proces uit te voeren en architectuur te beheren zijn de volgende onderdelen beschreven:

  • Architecture Development Method (ADM) - het hart van Enterprise Architecture, dat in processtappen de architectuur ontwikkelt en beschrijft;
  • Enterprise Capability Framework - in dit deel worden de organisatorische aspecten van de architectuur-lifecycle beschreven. Zaken die van belang zijn, zijn bijvoorbeeld besturing, governance en de organisatorische afwegingen op gebied van mens en technologie;
  • ADM Guidelines & Techniques - in dit deel vindt men specifieke technieken en richtlijnen die nuttig zijn bij het uitvoeren van de ADM;
  • Enterprise Continuum & Tools – beschrijft de interne administratie van architectuuronderdelen. Het beschrijft de structuur, de opzet en beheren van een architectuur repository;
  • Reference Models – beschrijft de opbouw en toepassing van twee referentiemodellen;
  • Architecture Content Framework – beschrijft de vanuit de ADM gegenereerde ‘deliverables’. Een deliverable is een formele uitkomst van een stap of fase en bestaat uit bouwstenen en artefacten.

De training Enterprise Architecture based on TOGAF Fasttrack (Level 1 & 2) bereidt u voor op de TOGAF Certified (level 1 + 2) examens. De training geeft diepgaand inzicht in het ontwikkelen en beheren van architectuur volgens TOGAF. In de training wordt gebruik gemaakt van een casus. Op deze manier wordt de gedoceerde theorie direct in de praktijk toegepast. Op de eerste dag scheppen wij een algemeen beeld van Enterprise Architectuur.
Daarnaast gaan wij in op de generieke concepten uit de behandelde methode. Dit doen wij door een overview te geven van het gehele boek. De tweede dag staat in het teken van het uitwerken van een architectuurtraject op basis van een casus, waarbij de concepten die de vorige dag zijn behandeld nogmaals worden behandeld.
De derde en vierde dag staan in het teken van verdieping. We breiden de stof verder uit en gaan verder in op de eerder behandelde stof. Ieder onderdeel wordt afgesloten met een vraag, die vergelijkbaar is met de examenvragen van Level 2.

De afsluiting van deze cursus bestaat uit twee examens. Het examen kan op een door u gekozen tijdstip en locatie worden afgenomen in een Pearson Vue testcenter. Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.

Het cursusmateriaal, de lunch en de examenkosten zijn bij de prijs inbegrepen. Let op: om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan, wordt u verzocht een eigen laptop mee te brengen. Het materiaal dat bij deze training hoort, wordt digitaal geleverd.
Doelgroep

Deze training is bestemd voor architecten en specialisten die zich bezighouden met een vorm van Enterprise Architectuur, zoals: business, applicatie, data, technologie, beheer en security-architectuur. Daarnaast is de cursus geschikt voor IT professionals met een rol binnen architectuurprojecten die goede basiskennis willen  hebben ten aanzien van de methode die is gebaseerd op TOGAF.

Voorkennis

Affiniteit met (Enterprise) Architectuur wordt aangeraden.

Duur

De training duurt vier dagen. De training bestaat uit twee aaneengesloten dagen Enterprise Architecture Level 1 based on TOGAF en twee aaneengesloten dagen Enterprise Architecture Level 2 based on TOGAF. De examens worden separaat van de training afgenomen, op een door u gekozen tijdstip en locatie.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na het behalen van het examen ontvangt u een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

utrecht

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.