CLS Trainingen

Enterprise Architecture based on ArchiMate Practitioner (inclusief examen)

Algemene informatie over de cursus

ArchiMate is een open en onafhankelijke beschrijvingstaal voor enterprise-architecturen. De taal wordt ondersteund door diverse modelleerhulpmiddelen voor IT-architectuur van verschillende leveranciers. ArchiMate wordt als open standaard ondersteund en beheerd door The Open Group.

ArchiMate bestaat uit een algemene taal voor het beschrijven van het ontwikkelen, onderhouden en operationaliseren van bedrijfsprocessen, organisatiestructuren, informatiestromen, IT-systemen en technische infrastructuren. Door het vastleggen in een standaardtaal wordt het mogelijk op een eenduidige manier te communiceren over het ontwerp en de toetsing daarvan. Ook maakt de vastlegging het mogelijk verschillende versies van een architectuur te beheren.

ArchiMate bestaat uit twee levels. Het eerste level, ArchiMate level 1 (ArchiMate Foundation), geeft inzicht in de basisconcepten van ArchiMate. Het tweede level, ArchiMate Practitioner, geeft een verdieping van het foundation niveau en inzicht in meer complexe modelleervraagstukken.

Tijdens de cursus Enterprise Architecture based on ArchiMate Practitioner (inclusief examen) wordt de theorie afgewisseld met praktijkoefeningen. Onze trainers zijn zelf werkzaam als Enterprise Architect. Naast de theorie kunt u dus vele voorbeelden uit de praktijk verwachten. U kunt zelf ook voorbeelden uit uw praktijk naar voren brengen. Tijdens de training wordt u voorbereid op het examen.

Om als ArchiMate gecertificeerd architect bij The Open Group geregistreerd te worden, dient u succesvol de multiplechoice-examens af te leggen.

Let op: om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan, wordt u verzocht een eigen laptop mee te brengen. Het materiaal dat bij deze training hoort, wordt digitaal geleverd.

Examen

Indien u na de cursus het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat ArchiMate Practitioner. Het examen wordt standaard afgenomen in het Engels. Het examen is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands. Het examen kan op een door u gekozen tijdstip en locatie worden afgenomen in een Pearson Vue testcenter. Het is ook mogelijk om het examen online af te leggen.

Lesmateriaal, de examenkosten en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.
Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor architecten en specialisten die zich bezighouden met een vorm van enterprisearchitectuur, zoals business, applicatie, data, technologie, beheer en security-architectuur. Daarnaast is de cursus geschikt voor managers in de rol van projectmanagement, operationeel management en senior management.

Voorkennis

Voor deze training dient u de training ArchiMate Foundation te hebben doorlopen. Om het examen ArchiMate Part 2 (Practitioner) te kunnen afleggen, dient u in het bezit te zijn van het certificaat ArchiMate Part 1 (Foundation).

Duur

De cursusduur bedraagt een dag.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van de training kunt u deelnemen aan het ArchiMate Practitioner-examen.

Plaatsen / leslocaties

utrecht,den haag

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.