CLS Trainingen

Enterprise Architecture based on ArchiMate Foundation & Practitioner (inclusief examens)

Algemene informatie over de cursus

In de training ArchiMate Foundation en Practitioner (incl. examens) leert u hoe u met de modelleertaal ArchiMate enterprise architecturen modelleert en visualiseert. Tevens wordt er uitgebreid stilgestaan bij de toepassing van de ArchiMate modelleertaal in meer complexere modelleer-vraagstukken, zoals gevraagd voor het Certified examen.

Daarnaast is er enige ruimte om modelleeruitdagingen uit de eigen praktijk voor te leggen. Na het succesvol afleggen van de examens bent u ‘ArchiMate Practitioner’ gecertificeerd bij The Open Group. Deze klassikale opleiding wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn.

Waarom een training ArchiMate?

Enterprise architecten hebben behoefte aan een eenduidig framework om hun enterprise architecturen te beschrijven. ArchiMate is een open standaard modelleertaal voor Enterprise Architectuur (EA). ArchiMate stelt architecten in staat om Enterprise Architectuur op consistente en coherente wijze vast te leggen en te communiceren op meerdere niveaus in de organisatie. Dit leidt tot een betere afstemming tussen business en IT.

De onafhankelijke The Open Group ArchiMate® 3 certificering valideert de kennis van de notatie, terminologie, structuur, concepten, het analyseren en toepassen van de ArchiMate modelleertaal.

Het examen

De ArchiMate Part 1 en Part 2 examens kunt u op een door uzelf te kiezen moment bij een Pearson Vue Testing Center van uw keuze afleggen. Hiervoor ontvangt u de examenvouchers. De kosten van het examen maken deel uit van de totale prijs.

Beide examens worden afgenomen in het Engels. Wanneer u Engels als tweede taal heeft, krijgt u extra tijd voor het maken van de examens.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is het verkrijgen van kennis van de achtergrond en structuur van ArchiMate:

  • verkrijgen van kennis van en basisvaardigheid met de ArchiMate kernconcepten voor het modelleren en beschrijven van architecturen;
  • verkrijgen van kennis van en basisvaardigheid met de ArchiMate taal en technieken voor het visualiseren van architecturen;
  • verkrijgen van kennis van de twee ArchiMate extensies en hun relatie met de kernconcepten;
  • verkrijgen van kennis van de viewpoints voor de extensies;
  • verkrijgen van inzcht in de toepassing van ArchiMate in complexe modelleervraagstukken;
  • verkrijgen van kennis en inzicht om succesvol het ArchiMate Foundation en Practitioner examen af te leggen (het examen vereist naast de training enige zelfstudie).

Lesmateriaal, examenkosten en lunches zijn bij de prijs inbegrepen. Het lesmateriaal wordt digitaal beschikbaar gesteld en wordt vooraf opgestuurd. De cursusprijs is inclusief het Archimate Foundation en Practitioner examen. Let op: om tijdens de training direct aan de slag te kunnen gaan, wordt u verzocht een eigen laptop mee te brengen.
Doelgroep

De training is bestemd voor architecten die in hun dagelijkse praktijk ArchiMate gaan toepassen. Om optimaal profijt van deze training te hebben dient u minimaal enkele maanden ervaring als architect te hebben.

Voorkennis

Enige bekendheid met het vakgebied EA (enterprise-architectuur) helpt u bij snellere begripsvorming. Leesvaardigheid in het Engels is vereist. Het cursus materiaal is Engelstalig.

Duur

De training duurt drie dagen en bestaat uit twee aaneengesloten dagen level 1-training en één dag level 2-training.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

utrecht,nieuwegein,den haag

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.