CLS Trainingen

ArcGIS Desktop Basis

Algemene informatie over de cursus

ArcGIS Desktop 10.x, waarvan ArcMap het belangrijkste onderdeel is, is een krachtige Desktop GIS-oplossing van de leverancier ESRI. Tijdens onze driedaagse cursus ArcGIS Desktop Basis leert u het pakket kennen in de volle breedte.

Tijdens de eerste dag krijgt u een compleet overzicht van het pakket. De hele gebruikersinterface word doorlopen, zodat u daar al snel de weg in weet.

De volgende onderwerpen komen in deze eerste dag zeker aan de orde: algemeen gebruik van ArcGIS, toevoegen van lagen, presentatie en plot-instellingen, visualiseren geodata, tekst labels, thematische presentaties, uitwisseling met andere systemen zoals Office, gebruik van Nationaal Geo Register en andere Catalogue Services, ontsluiten WMS services en gebruik publieke WMS en Tiling services, zoeken en opvragen alfanumerieke gegevens, PDOK, Openstreet Maps. 

De tweede dag komen analyses en queries aan de orde. Op een goede gevulde ArcGIS database kunnen diverse queries en analyses losgelaten worden. Dat is de kracht van GIS: analyses doen en de resultaten visualiseren. In deze dag krijgt u kennis van en inzicht in het structureren van ruimtelijke informatie in rastermodellen en vectormodellen.

Aan de hand verschillende vraagstukken en praktijktoepassingen wordt duidelijk gemaakt hoe GIS-analyses kunnen bijdragen aan het verstrekken of verkrijgen van informatie over ruimtelijke vraagstukken. U oefent met overlay analyses, buffer analyses en nabijheidsanalyses. Tot slot leert u een fraaie opmaak te maken en kaartjes af te drukken.

Gedurende de derde dag leert u bestaande geometrie te muteren en nieuwe geometrie in te tekenen. U maakt kaartlagen aan en u tekent zelf objecten. Zo leert u CAD-bestanden in te lezen en lijnen over te kopiëren in een GIS-laag, waarmee u vervolgens GIS-objecten gaat creëren. Aan deze GIS-objecten leert u dan administratieve data te koppelen. Ook leert u (bulk-)mutaties te doen op GIS-objecten. Zo bouwt u uit andere bronnen een GIS-bestand op.

Het cursusmateriaal en de lunches zijn bij de cursus inbegrepen.
Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die op een efficiënte wijze wil leren omgaan met ArcGIS.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Duur

De duur van de basiscursus ArcGIS is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers krijgen na afloop van deze cursus een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,eindhoven,rotterdam,apeldoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.