CLS Trainingen

TypeScript Fundamentals

Algemene informatie over de cursus

TypeScript is een extensie voor JavaScript en wordt veel ingezet om een typesysteem toe te voegen aan JavaScript. Immers, de mogelijkheid om aan te geven welk type in een variabele is opgeslagen, is al tientallen jaren beschikbaar in talen als C# en Java, maar bestaat oorspronkelijk niet in JavaScript. JavaScript is immers een ‘loosely typed language’. Dat leidt in de praktijk tot lastig op te sporen bugs en runtime-fouten.

Door TypeScript toe te voegen aan uw arsenaal van webtechnieken worden uw programma’s krachtiger en kunt u fouten al in een vroeg stadium opsporen. Maar met TypeScript is veel mogelijk en de configuratie ervan kan lastig zijn.

Tijdens de cursus TypeScript Fundamentals leert u in twee dagen leer je alles over de mogelijkheden van TypeScript, zoals het typesysteem, return types, classes, enums, interfaces, generics en meer. U leert ook hoe u TypeScript configureert en toevoegt aan uw buildproces.

Tot slot bespreken wij hoe TypeScript kan worden ingezet in moderne webframeworks als Angular (waarin TypeScript verplicht is), Vue en React (waarin TypeScript als opt-in keuze gemaakt kan worden). Maar uiteraard ziet u ook hoe TypeScript in een plain-JavaScript-omgeving gebruikt kan worden, zonder toevoeging van een framework.

Na afloop van de training kunt u met deze extra toevoeging webapplicaties en frameworks uitbreiden. U weet wat de rol van TypeScript is in het ontwikkelen van webapplicaties. Daarnaast leert u hoe TypeScript wordt toegepast in JavaScript websites en bij Angular, Vue en React applicaties.

De lunch en het cursusmateriaal zijn bij de cursus inbegrepen.
Doelgroep

De cursus is bedoeld voor webontwikkelaars die al enige ervaring hebben met JavaScript of op JavaScript-gebaseerde bibliotheken en frameworks. U wilt uw applicaties graag robuuster maken, of u wilt weten welke mogelijkheden TypeScript u als webontwikkelaar kan bieden. TypeScript is een uitbreiding op JavaScript en is daarmee ongeschikt als eerste kennismaking met programmeren voor het web.

Voorkennis

Kennis van JavaScrpit en HTML en CSS is vereist. Ervaring met modern JavaScript (ES6) wordt aanbevolen, maar is niet beslist noodzakelijk. Ervaring met een framework, zoals Angular, Vue of React, is handig, maar niet beslist noodzakelijk. U dient reeds te werken met een code-editor, zoals Visual Studio Code (gratis), Jetbrains Webstorm (hiervoor is er een proefversie van 30 dagen beschikbaar) of vergelijkbaar. Kennis van de Engelse taal is onontbeerlijk. Veel bronnen en naslagwerken zijn alleen in het Engels beschikbaar.

Duur

De duur van deze cursus is twee dagen.

Groepsgrootte

De groepsgrootte is maximaal twaalf deelnemers.

Certificaat

Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

nieuwegein

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.