HBO-bachelor Laborant klinische neurofysiologie

HBO-opleiding
XOI022
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wil jij werken als laborant klinische neurofysiologie? Ga ervoor! Want naast uitvinder en ontdekkingsreiziger is dit echt het leukste beroep. Het is de perfecte baan voor degene die zich aangetrokken voelt tot werken in een ziekenhuis, maar niet direct zin heeft om de hele dag bezig te zijn met zorg. Je hebt een onderzoeksgeest nodig, feeling met techniek, moet nieuwsgierig, kritisch en handig zijn in de meest letterlijke zin van het woord. Het is bovendien zaak dat je zelfstandig kunt werken.

Als laborant KNF werk je in de voorhoede van de medisch-technologische ontwikkelingen. In vrij snel tempo worden nieuwe onderzoekstechnieken toegevoegd aan het al bestaande pakket (onder meer elektro-encefalografie, elektromyografie, Doppler-sonografie en evoked potentials). Bij de onderzoeken moet je de toestand van de patiënt voortdurend in de gaten houden en adequaat naar de situatie handelen. Daarbij is het uiteraard erg belangrijk dat je de patiënt uitlegt wat er gaat gebeuren en hem gerust probeert te stellen. Ook sociale vaardigheden en zorgvuldigheid zijn daarom onmisbare eigenschappen voor een laborant KNF.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen