HBO-bachelor Bedrijfseconomie (BE) – specialisatie Creditmanagement

HBO-opleiding
XOI043
240 EC
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-bachelor Bedrijfseconomie (BE) – specialisatie Creditmanagement - Bachelor of Economics (B Ec)

Credit management is een relatief nieuw vakgebied. Het omvat het debiteurenbeheer, maar ook alle activiteiten die een bedrijf ontplooit om het risico van wanbetalers te beperken en de betalingstermijn terug te dringen. Om dit vak echt te beheersen, is een mix van financiële kennis, communicatie, management en commercieel denken noodzakelijk. Deze NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding bereidt perfect voor op een carrière als credit manager.

Bedrijfseconomen zijn, ook in deze economisch lastige tijden, nog steeds veelgevraagd. In vergelijking met andere bacheloropleidingen zijn de arbeidsmarktperspectieven van deze opleiding dan ook goed te noemen.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Inhoud van de opleiding HBO Bedrijfseconomie – specialisatie Creditmanagement
In de propedeuse wordt een stevige bedrijfseconomische basis neergezet en worden de eerste beginselen van credit management behandeld. In de hoofdfase krijg je een uitgebreide inleiding in de commerciële economie en wordt ingezoomd op de verschillende aspecten van credit management. Zo is er aandacht voor de internationale aspecten, de bedrijfseconomische aspecten, de juridische aspecten en de sales-aspecten. Ter voorbereiding op een toekomstige managementfunctie is er tot slot de module Hoger management.

Het studieprogramma van de opleiding bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. De opleiding wordt afgesloten met een afstudeeropdracht.

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen. Heb je niet de juiste vooropleiding op zak, maar wil je toch een HBO-opleiding volgen? Doe dan het 21+ toelatingsexamen.

HBO 21+ regeling
Om toegelaten te worden tot een HBO-opleiding van Hogeschool dien je minimaal in het bezit te zijn van een HAVO- of VWO-diploma óf een MBO-diploma niveau 4. Beschik je niet over een van deze diploma’s en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je via de 21+ regeling mogelijk toch toegelaten worden tot een HBO-opleiding. Dit kan door het afleggen van een 21+ toelatingsexamen. Wanneer je slaagt voor het 21+ toelatingsexamen kun je direct starten met de HBO-opleiding van je keuze.

De kosten voor het toelatingsexamen bedragen € 75,-. Indien je wordt toegelaten en je start met een opleiding bij Hogeschool, dan worden de gemaakte kosten voor het toelatingsexamen direct in mindering gebracht op je collegegeld.

Toelatingsprogramma
Naast het afleggen van een 21+ toelatingsexamen is het ook mogelijk om tot deze bacheloropleiding te worden toegelaten op grond van een diploma HBO-Deelprogramma Inleiding Bedrijfseconomie van Hogeschool. Dit deelprogramma geldt in dat geval als toelatingsprogramma. Bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding ontvang je bovendien vrijstelling voor de gelijknamige modules.

Opleidingsduur

240 EC

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen