Saxion

Security Management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen en oplossen van calamiteiten binnen een groot bedrijf? Dan is Security Management zeker iets voor jou.

Je wordt opgeleid tot allround deskundige op het gebied van security. Jij zorgt voor de beveiliging van mensen, bezittingen en processen bij grote bedrijven en evenementen. Deze bedrijven krijgen steeds vaker te maken met lastige (ver)storingen, zoals vernielingen in en rondom het bedrijf, terrorisme of hackers die een heel netwerk platleggen. Als bank zit je niet te wachten op een technische storing waardoor klanten niet kunnen pinnen. Hier kom jij in beeld. Jij zorgt ervoor dat de klant weer snel bij zijn geld kan. Je schrijft beveiligingsplannen, adviseert het management en voert de beveiligingsmaatregelen door.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding volg je specifieke security-vakken zoals:

  • securitykunde
  • risicomanagement
  • crowdmanagement
  • criminologie
  • crisismanagement
  • security awareness.

Daarnaast krijg je natuurlijk reguliere basisvakken zoals:

  • rechten
  • bedrijfskunde
  • economie

Ook zijn er trainingen op het gebied van communicatie en ethiek, onderzoeksmethoden en statistiek en managementvaardigheden.

De bachelor opleiding Security Management duurt vier jaar. Naast interessante theorie op het gebied van bijvoorbeeld securitykunde, criminologie en bedrijfskunde is de opleiding ook gericht op de praktijk.

Eerste jaar (propedeuse)
De propedeuse bestaat uit vier delen:

Kwartiel 1
De oriëntatie en kennismaking met Security Management. Wat betekent security nu eigenlijk? Wat is het verschil tussen safety en security en wat zijn maatschappelijke ontwikkelingen op dit gebied? In dit eerste kwartiel kom je hierover alles te weten.

Kwartiel 2
Je krijgt een risicosituatie voorgelegd en daarvoor schrijf jij een beveiligingsadvies. Je verdiept je in andere bestaande risicosituaties en bijbehorende oplossingen, en er komt ook een stukje recht bij kijken. Je leert bijvoorbeeld over zogenaamde juridische randvoorwaarden (zoals de privacywetgeving).

Kwartiel 3
Je hebt een beveiligingsplan met allerlei maatregelen. Maar hoe worden deze beveiligingsmaatregelen goed ingevoerd? En welke partijen komen daarbij kijken? Dat leer je in het derde kwartiel.

Kwartiel 4
Tijd om onderzoek te doen. Welke bedreigingen komen er veel voor in het bedrijfsleven? En wat kost dat allemaal? Jij brengt het allemaal in kaart. Ook maak je kennis met belangrijke bedrijven in Nederland die zelf beveiliging georganiseerd hebben of daarin advies geven.

Tweede, derde en vierde jaar
Na het eerste oriënterende jaar maak je in het tweede en derde studiejaar een flinke verdiepingsslag. Je werkt zelfstandig of in teams aan een groot aantal praktijkopdrachten, met adviezen, plannen en analyses als resultaat. Je ontwikkelt je op verschillende gebieden, zoals nationale veiligheid en terrorisme, ICT en internetveiligheid, business continuity, ICT en privacy en mainport security (vliegvelden en havens).

Het vierde jaar begint met een minor; een half studiejaar waarin je de gelegenheid krijgt je te ontwikkelen op een bepaald kennisgebied. Dat kan een specialisatie binnen Security Management zijn, een verbredende minor bij een andere opleiding of een doorstroom minor om jezelf alvast voor te bereiden op een masteropleiding (universitaire studie). Daarna studeer je af.

Titel
Als je de opleiding Security Management succesvol hebt afgerond mag je de titel 'Bachelor of Business Administration (BBA)' voeren.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2020-2021 is het wettelijke collegegeld € 2.143,-.
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2020/2021 tussen de € 1.276,- en de € 2.143,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.