Master Health Care and Social Work

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Gezondheidszorg en welzijn zijn dynamische werkvelden die constant onder druk staan. Daarom is er steeds meer behoefte aan professionals met een breed profiel die buiten de gebaande paden durven te denken.

De Master Health Care and Social Work is een tweejarige deeltijdopleiding. Ze leidt zorgprofessionals op die in staat zijn vanuit een breder perspectief beleids- en onderzoeksconcepten te ontwikkelen. Er stromen studenten uit verschillende beroepsdisciplines in. De diversiteit maakt het mogelijk de afzonderlijke disciplines te overstijgen en samen een inspirerend abstractieniveau te bereiken.
Na uw afstuderen bent u in het bezit van de titel Master Health Care & Social Work. U kunt binnen de zorgsector aan de slag in functies als: leidinggevende, manager, beleidsmedewerker, onderzoeker, innovator, kwaliteitscoördinator.

Opleidingsinhoud

De opleiding wordt als deeltijdopleiding aangeboden, duurt twee jaar en is opgebouwd uit modules. De studiebelasting is ongeveer 20 uur per week. Er zijn gemiddeld 2 contactdagen per maand. De opleiding beslaat in totaal 1.680 studiebelastingsuren (SBU).

De beroepspraktijk staat tijdens de opleiding centraal. U leert uw eigen ontwikkeling te sturen Er wordt op uw leervragen ingespeeld (vraaggestuurd). De opleiding voorziet in een scala aan docentrollen: behalve de rol van vakdeskundige heeft de docent ook een rol als coach en studieloopbaanbegeleider, als ontwikkelaar of als assessor

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Wanneer je na het behalen van je master verder wilt studeren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je een tweede master gaan doen (in dat geval kies je voor een master-na-masteropleiding en specialiseer je je nog meer in het door jouw gekozen vakgebied). Je kunt ook doorstuderen aan de hand van een postgraduate opleiding. Dit zijn opleidingen die een vervolg zijn op een academische studie en richten zich op wetenschappelijke verdieping binnen het door jouw gekozen vakgebied. Op deze manier specialiseer je verder en haal je uiteindelijk nog een erkend diploma of erkende titel.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen