HBO-bachelor Toegepaste psychologie klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL003
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding HBO Toegepaste psychologie leidt op voor een boeiende functie in de psychodiagnostiek of hulpverlening. De opleiding kent meerdere uitstroomvarianten en is heel praktijkgericht. Het succesvol afronden van de opleiding geeft recht op een erkend bachelordiploma en de titel Bachelor of Applied Psychology.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

De opleiding HBO Toegepaste psychologie van Hogeschool is volledig erkend door het ministerie van OCW. Bovendien heeft deze HBO-opleiding het hoogst haalbare kwaliteitsstempel voor hoger onderwijs: de NVAO-accreditatie. Deze accreditatie garandeert (internationale) erkenning van het Hogeschool-diploma.

Het beroep
Een afgestudeerde mag zich met recht een professional in de psychodiagnostiek en hulpverlening noemen. Het diploma toont aan dat je inzetbaar bent in de brede sector van dienstverlening aan individuen, groepen en organisaties. Bij die dienstverlening staat het psychisch welzijn van de mens centraal. Voor welk specifiek beroep wordt opgeleid is afhankelijk van de gekozen uitstroomrichting:

  • Geestelijke Gezondheidszorg kinderen en jeugd
  • Geestelijke Gezondheidszorg volwassenen en ouderen
  • Onderwijs
  • Arbeid en organisatie

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van de opleiding HBO Toegepaste psychologie
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag en ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. In totaal zijn er bij de dagopleiding 16 bijeenkomsten per jaar en bij de avondopleiding 32 per jaar.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
Het studieprogramma van Toegepaste psychologie bestaat uit een propedeuse en een hoofdfase. De propedeuse heeft een oriënterende en vormende functie en een kennismakingsfunctie binnen de opleiding.

Vanaf de start van de hoofdfase kies je voor 1 van de volgende 4 uitstroomvarianten:
1. Geestelijke gezondheidszorg kinderen en jeugd
2. Geestelijke gezondheidszorg volwassenen en ouderen
3. Onderwijs
4. Arbeid en organisatie.

Gedurende de opleiding voer je praktijkopdrachten uit. De Integrale opdracht in de hoofdfase is gericht op het doorlopen van een geheel traject van een cliënt, vanaf de intake tot de afsluiting.

Studieduur
Deze vierjarige HBO-bacheloropleiding is onderverdeeld in 3 collegejaren en een afstudeerfase. Afhankelijk van werkervaring, de huidige werkplek en de geïnvesteerde tijd kan de afstudeerfase in veel gevallen versneld worden afgerond. Langer over de opleiding doen is ook mogelijk, tot maximaal 6 jaar. Hiervoor hoeft niet opnieuw collegegeld te worden betaald. Indien je van de iPad-actie wilt profiteren, wordt het lesgeld per betaaltermijn €205,–. Op het inschrijfformulier kun je je keuze aangeven.

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen.

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen