HBO-bachelor Management klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL014
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De internationale, digitale 24-uurs economie dwingt bedrijven om optimaal te presteren, belangrijke beslissingen in minuten te nemen en personeel goed te motiveren. In zo'n klimaat staat of valt een onderneming met de kwaliteit van het management. Management is dan ook een vak op zich. Alle kennis en vaardigheden die een succesvol manager nodig heeft, worden in de HBO-bacheloropleiding Management van Hogeschool opgedaan.

Het aansturen en motiveren van medewerkers is een van de belangrijkste kwaliteiten die een manager moet bezitten. De opleiding richt zich met name op deze ‘zachte’ kant van management. Het gaat niet alleen om het nemen van de juiste beslissingen; er wordt ook gewerkt aan de sociale en communicatieve vaardigheden als manager. Aan het eind van de opleiding wordt een specialisatie gekozen: Internationaal management of Leiderschap en coaching.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Het beroep
Het getuigschrift HBO Management staat garant voor een interessante baan op hoog niveau. Tijdens de opleiding leren studenten de kneepjes van het managementvak en zijn ze klaar om zowel leiding te geven als strategische beslissingen te nemen. De belangrijkste beslissing na de opleiding is waar de vakkennis in praktijk wordt gebracht. Bij een klein, persoonlijk bedrijf, dat op zoek is naar een ‘people manager’. Of bij een internationaal bedrijf, dat zit te wachten op een ‘decisionmaker’.

De dagelijkse werkzaamheden van een manager zijn divers:

•De koers van een afdeling moet worden uitgezet. Hiervoor worden allerlei gegevens, rapporten en voorspellingen geïnterpreteerd en omgezet in beleidsnota’s. Vervolgens toezien of het beleid succesvol wordt uitgevoerd.
•Vergaderingen en overleg met veel mensen binnen en buiten de afdeling, waarbij diplomatieke vaardigheden erg belangrijk zijn.
•Uitvoeren van het personeelsbeleid en proberen de sfeer en motivatie op de afdeling optimaal te houden.
•Daarnaast wordt er regelmatig een beroep gedaan op de persoonlijke expertise van het gekozen vakgebied.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van de opleiding HBO Management
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag en ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. In totaal zijn er bij de dagopleiding 16 bijeenkomsten per jaar en bij de avondopleiding 32 per jaar.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
Tijdens de opleiding HBO Management van Hogeschool worden diverse managementvaardigheden opgedaan en verschillende vormen van management besproken. Onder meer Hoger management en Personeelsmanagement komen aan bod, evenals specifieke aandachtsgebieden als: Projectmanagement, Innovatie- en verandermanagement en Kwaliteitsmanagement. Ten slotte kan gekozen worden uit 2 specialisatiemodules: Internationaal management en Leiderschap en coaching.

Studieprogramma van de opleiding HBO Management
Het studieprogramma laat precies zien welke modules er in de studie zitten.

De studiepunten geven een indicatie van de relatieve omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (ECTS).

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen.

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over een van deze diploma’s, maar ben je 21 jaar of ouder, dan is toelating mogelijk via de 21+-regeling. Dit kan op 2 manieren; door het afleggen van een 21+ toelatingsexamen of door een toelatingsonderzoek.

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen