HBO-bachelor SPD Bedrijfsadministratie klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL057
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Op het gebied van bedrijfsadministratie is een SPD-diploma al jarenlang hét toegangsbewijs voor een succesvolle carričre. Controllers, bedrijfsadviseurs, financieel managers, financieel directeuren … Velen van hen hebben hun loopbaan gebouwd op het sterke fundament van een SPD-opleiding. De opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie klassikaal van Hogeschool leidt op tot financieel expert en geeft recht op de titel Bachelor of Economics (B Ec)!

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Het beroep
De meest voorkomende plaats voor een SPD’er, zo blijkt uit onderzoek in het bedrijfsleven, is als administrateur op (bij aanvang) middlemanagementniveau. Een functie waarin net zoveel met getallen gewerkt wordt als met mensen, structuren en systemen.

Als administrateur zorg je ervoor dat de juiste cijfers op het juiste moment beschikbaar zijn en kun je een complete administratie opzetten. Wie rapporteert wanneer aan wie? Welke bedragen komen waar op de balans? Wanneer wordt er op de cent nauwkeurig gerekend en wanneer wordt ervoor gekozen voor een ‘quick and dirty’-berekening? Problemen waarvoor de SPD’er keer op keer de oplossing vindt, om deze vervolgens met alle managementvaardigheden en kennis van de organisatie snel, soepel en succesvol in te voeren.

Als HBO-afgestudeerde SPD Bedrijfsadministratie ben je de financieel expert van de organisatie. Een beroep dat een enorme voldoening geeft en tegelijkertijd meer dan genoeg doorgroeimogelijkheden biedt.

gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie klassikaal
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. In totaal zijn er bij de dagopleiding 16 bijeenkomsten per jaar en bij de avondopleiding 32 per jaar.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Overzicht bijeenkomsten
Inhoud
SPD mag dan een ‘klassieke’ opleiding zijn, een van de redenen dat SPD’ers zo gewild zijn, is dat de opleiding altijd zeer up-to-date is. Zeker wanneer wordt gekozen om het SPD-diploma te halen bij Hogeschool. De -leerstof wordt regelmatig bijgesteld, zodat je verzekerd bent van de meest actuele informatie.

Niet alleen bedrijfsadministratie, maar ook zaken als bestuurlijke informatievoorziening, bedrijfseconomie en belastingrecht komen aan de orde. Deze vakindeling wordt deels losgelaten, zodat per module een zekere integratie tot stand komt. Ook ontwikkelingen in de beroepspraktijk zoals riskmanagement, corporate governance en internal auditing krijgen een plaats in het programma.

Minors
De relatie tussen de opleiding en het werkveld wordt nog duidelijker door invoering van twee zogenaamde ‘minors’. Deze minors zijn in lijn met de functies die SPD’ers bekleden. Er kan een keuze worden gemaakt uit de minor ‘Accountancy’ of de minor ‘Controlling’. Voor mensen die werkzaam zijn in de accountancy ligt de eerste keuze voor de hand. Voor anderen is de richting controlling, waarin beheersing van de financiële processen centraal staat, een logische keuze.

Studieprogramma van de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie
Het studieprogramma laat precies zien welke modules er in de studie zitten.

De studiepunten geven een indicatie van de relatieve omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (ECTS).

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze opleiding te kunnen volgen.

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over een van deze diploma’s, maar ben je 21 jaar of ouder, dan is toelating mogelijk via de 21+-regeling. Dit kan op 2 manieren; door het afleggen van een 21+ toelatingsexamen of door een toelatingsonderzoek.

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen