HBO Risicomanagement

HBO-opleiding
XOIHDP059
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Ieder bedrijf loopt risico’s. Wat als er wordt ingebroken, er machines kapotgaan of personeel langdurig ziek raakt? Een organisatie moet zich hierop voorbereiden. Het praktijkgerichte HBO-deelprogramma Risicomanagement richt zich op de belangrijkste methoden, programma’s en procedures binnen het domein risicomanagement. Tijdens deze opleiding worden allerlei handvatten aangereikt om tot een objectieve risicobepaling te komen. Het inrichten, beheersen en verbeteren van bedrijfs- of organisatieprocessen staat onder andere centraal. Daarnaast is er volop aandacht voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement.

Deze opleiding is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Security Management van Hogeschool. Je behaalt 6 studiepunten (EC’s) en krijgt bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding vrijstelling voor de module Risicomanagement.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Risicomanagement bestemd
De opleiding is een echte aanrader voor iedereen die werkzaam is op het terrein van security of facility management en zich op HBO-niveau wil verdiepen in risicomanagement. Bijvoorbeeld een hoofd beveiliging, hoofd bhv of facilitair manager. Ook voor wie niet binnen deze disciplines werkzaam is, maar wel op HBO-niveau kennis op wil doen over het treffen, naleven en onderhouden van maatregelen op het gebied van risicomanagement, is deze opleiding waardevol.

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

Inleiding Risicomanagement
  • Het risicomanagementproces.
  • De proceseigenaar als risicomanager.
  • Soorten risico’s.
  • Organisatie van het risicomanagementproces.

Het risicomanagementproces: strategiebepaling
  • Bewustwording.
  • Visie ontwikkelen.
  • Risicoanalyses.
  • Besluitvorming.

Het risicomanagementproces: in de praktijk
  • Ontwerpen van maatregelen.
  • Bouwen van maatregelen.
  • Implementeren van maatregelen.
  • Onderhouden van maatregelen.

Lesmateriaal en studietools
Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Dit is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Bij het lesmateriaal wordt een stevige opbergmap geleverd.

Het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft geen extra materialen aan te schaffen.

Digitale leeromgeving
Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals online hoorcolleges en een unieke kennistrainer. Ook de docent is via Campus altijd bereikbaar voor vragen.

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een opdracht, die bestaat uit een case en open vragen.

Diploma
Na succesvolle afronding ontvang je het diploma HBO deelprogramma Risicomanagement van Hogeschool. Dit geeft recht op vrijstelling bij de HBO-bacheloropleiding Security Management.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen vooropleiding vereist.

Kosten

De studieduur is 3 maanden en het collegegeld bedraagt 3 x € 269,-.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen