Masterclass Leiderschap

HBO-opleiding
XOIMAS008
6 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Verbeter je managementskills op hoog niveau!
Geef je sturing aan een afdeling of organisatie? En wil je je leiderschapskwaliteiten verbeteren? Kies dan voor de praktijkgerichte masterclass Leiderschap! De masterclass is een module uit de opleiding Master of Business Administration (MBA) van University en is alleen bij de via afstandsonderwijs te volgen. De masterclass Leiderschap verbetert je leiderschapskwaliteiten door je vaardigheden en stijlen van leiderschap mee te geven die je kunt vertalen naar de bedrijfsvoering. Na de masterclass ben je in staat om binnen de context van het managementproces en leidinggeven om te gaan met de uitdagingen van werken en het maken van carrière in een veranderende samenleving! Bij de opleiding hoort ook een tweedaagse training, waarbij je als manager direct in de praktijk aan je vaardigheden kunt werken. Na afloop weet je hoe je efficiënter en effectiever te werk gaat en haal je niet alleen het beste uit jezelf, maar ook uit je medewerkers!

Wil je hierna verder studeren? Dan kun je instromen in de volledige opleiding Master of Business Administration (MBA) van University!

Daarom kies je voor deze opleiding
  • Praktijkgericht
  • Inclusief tweedaagse training
  • Geeft vrijstelling bij MBA

Voor wie is de masterclass Leiderschap bestemd
De masterclass Leiderschap is bestemd voor iedereen die op HBO/WO-niveau leidinggeeft aan een afdeling of organisatie en zijn/haar leiderschapskwaliteiten wil verbeteren.

Je einddoel
Na afloop van de masterclass Leiderschap heb je je leiderschapskwaliteiten verbeterd en heb je vaardigheden en stijlen van leiderschap opgedaan die je kunt vertalen naar de bedrijfsvoering. Zo kun je bijvoorbeeld beter plannen en organiseren, heb je een beter inzicht in werkprocessen en kun je je mensen beter motiveren en gemotiveerd houden.

Heb je interesse in deze masterclass? of schrijf je direct in

Opleidingsinhoud

Inhoud van de masterclass leiderschap
In de leerstof is gekozen voor invalshoeken waarmee je in staat wordt gesteld om binnen de context van het managementproces en leidinggeven om te gaan met de uitdagingen van werken en het maken van carrière in de veranderende samenleving. De masterclass bestaat uit vijf onderdelen en wordt afgesloten met een eindopdracht. Daarnaast volg je een praktijktraining.

Onderdeel 1: Hedendaags management
Dit onderdeel gaat allereerst in op de taken en verantwoordelijkheden die je als manager hebt. Met wat voor soort omgeving heb je te maken en hoe ga je om met informatie en besluitvorming?

Onderdeel 2: Context
In het tweede deel worden de historische grondslagen van het management besproken. Ook besteden we aandacht aan ethisch gedrag en sociale verantwoordelijkheid.

Onderdeel 3: Missie
In je werk als manager zul je veel moeten plannen en controleren. Hoe je dit het beste kunt doen en waar je op moet letten, leer je in dit onderdeel. Ook strategisch management wordt in dit onderdeel behandeld.

Onderdeel 4: Organisatie
Een manager moet goed kunnen organiseren. In dit onderdeel leer je er daarom alles over. Ook het maken van een organisatieontwerp en de verschillende werkprocessen komen aan bod.

Onderdeel 5: Leiderschap
Leidinggeven doe je niet zo één, twee, drie. Er zijn veel zaken waar je op moet letten. Zo heb je in je werk te maken met allerlei verschillende mensen. En die mensen wil je graag zo veel mogelijk motiveren. Hoe doe je dit en wanneer beloon je ze? Ook wordt het omgaan met teams besproken.

Praktijktraining
Aan de masterclass zijn twee trainingsdagen verbonden. Tijdens deze dagen ontwikkel je je leiderschapscompetenties. In groepsverband werk je een case en opdrachten uit. De praktijktraining is een goede mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met je medestudenten.

Vooropleiding

Om de masterclass Leiderschap te kunnen volgen, dien je te beschikken over relevante werkervaring. Daarnaast is een opleiding op HBO/WO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

6 maanden

Kosten

Lesgeld: 6 x € 149,50 p/m

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen