Associate degree Management, Economie en Recht (MER) klassikaal

HBO-opleiding
XOIAD016
24 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Associate degree Officemanagement klassikaal Nieuw!
Een nieuwe tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan (directie)secretaresses en managementassistenten. Zo hoort in veel gevallen het aansturen van één of twee teams tegenwoordig bij het takenpakket. In vacatures wordt dan ook vaak om MBO+- of HBO-niveau gevraagd.

De Associate degree (Ad) Officemanagement biedt in twee jaar de benodigde kennis en vaardigheden voor een functie op tactisch-operationeel niveau. Na afronding ben je o.a. in staat medewerkers aan te sturen, processen optimaal te organiseren en het management op ondernemende wijze te adviseren.

Dit Associate-degreeprogramma is goedgekeurd door de NVAO en als deeltijdstudie geregistreerd in het CROHO onder nummer 80007. De Associate degree heeft een omvang van 120 studiepunten (EC’s).

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Doelgroep
De Associate degree is een nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs en sluit aan op de behoefte van het bedrijfsleven aan meer hoger opgeleiden voor specifieke functies. Vooral MBO-4 afgestudeerden en mensen met een aantal jaren werkervaring vergroten met de Associate degree hun kansen op de arbeidsmarkt.

De Associate degree (Ad) Officemanagement is een goede keuze voor iedereen die op MBO-niveau werkt in een ‘spin in het web’- functie, en toe is aan een volgende loopbaanstap. Bijvoorbeeld voor wie een functie met leidinggevende of coördinerende taken ambieert. De studie is ook een aanrader voor professionals in een MBO+- of HBO-functie maar over onvoldoende skills beschikken om op adequate wijze invulling aan de functie te geven. Bovendien is de Ad interessant voor iedereen die wel zijn kennis op het gebied van office management wil verdiepen.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Opzet van de studie
Deze studie wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag en ’s avonds op dinsdag of donderdag. In totaal zijn er bij de dagopleiding 16 bijeenkomsten per jaar en bij de avondopleiding 32 per jaar.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
De Associate degree bestaat uit een propedeuse, een hoofdfase en een afstudeerfase.

De propedeuse is breed en zeer praktijkgericht van opzet. Zo wordt een stevige basis gelegd op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling en op het gebied van IT, economie en talenkennis. De hoofdfase biedt een verdieping op het gebied van management en organisatie. Je doet daarbij de vaardigheden op die nodig zijn om te functioneren in het middenmanagement. Ook projectmanagement en informatietechnologie komen uitgebreid aan bod. Daarnaast is er aandacht voor facilitaire zaken en arbeidsrecht. Tot slot wordt uitgebreid ingegaan op ontwikkelingen op communicatiegebied, zoals de rol van social media. De studie wordt afgerond met een stage en een afstudeeropdracht. Hierin komt alle opgedane kennis op geïntegreerde wijze samen.

Vooropleiding

Een HAVO- of VWO-diploma of een MBO-diploma niveau 4 is een vereiste om deze studie te kunnen volgen.

Verzoek tot toelating
Beschik je niet over een van deze diploma’s, maar ben je 21 jaar of ouder, dan is het mogelijk om via de 21+-regeling toch toegelaten worden tot een Associate-degreeprogramma. Dit kan op twee manieren;
  • Door het afleggen van een 21+ toelatingsexamen
  • Door een toelatingsonderzoek.

Opleidingsduur

24 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen