HBO Taalvaardigheid

HBO-opleiding
XOIHDP135
1 maand
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Taalvaardigheid Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Ken jij de regels van het Nederlands nog? Met het HBO-deelprogramma Taalvaardigheid breng je je kennis in korte tijd (weer) op niveau.

Onderwerpen die in deze opleiding aan bod komen, zijn o.a. spelling, interpunctie, stijlfouten, stijlfiguren, redekundige ontleding en taalkundige ontleding. Na afronding pas je alle regels moeiteloos toe.

Het HBO-deelprogramma Taalvaardigheid is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bachelor Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO) Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module binnen die HBO-bacheloropleiding.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Inhoud van het HBO-deelprogramma Taalvaardigheid

Het HBO-deelprogramma Taalvaardigheid behandelt de volgende onderwerpen:

-Redekundige ontleding van de enkelvoudige zin (persoonsvorm, onderwerp, gezegde, lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp, voorzetselvoorwerp, bijvoeglijke bepaling, bijwoordelijke bepaling)
-Redekundige ontleding van de samengestelde zin (rompzin, hoofdzin, verschillende soorten bijzinnen, kenmerken van de bijzin, onderschikkende en nevenschikkende voegwoorden)
-Woordbenoeming (alle woordsoorten)
-Stijlfouten en -figuren (foutieve inversies, contaminaties, pleonasmen, tautologieën, zeugma’s, foutieve beknopte bijzinnen, dubbele ontkenning, het verschil tussen een stijlfout en een stijlfiguur)
-Spelling van het werkwoord
-Spelling van naamwoorden, andere lastige kwesties, interpunctie (o.a. dubbele punt, puntkomma, aanhalingstekens, citaten, gebruik van haakjes, gedachtestreepje, weglatingsstreepje, symbolen, getallen).

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

1 maand

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen