HBO Informatiesystemen klassikaal

HBO-opleiding
XOIHDP139
2 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Informatiesystemen klassikaal Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Informatica (brede bachelor)

Dit HBO-deelprogramma biedt in korte tijd grondige basiskennis over informatiesystemen. Daarbij is o.a. aandacht voor randvoorwaarden, analyse, structureren,modelleren, ontwikkelen, implementeren, beheer en exptatie.

Dit deelprogramma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleidingen Informatica, Bedrijfskundige Informatica en Technische Informatica. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module binnen deze HBO-bacheloropleidingen.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 2 weken, bij avondopleiding 1 x per week) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Inhoud

De opleiding besteedt aandacht aan de volgende onderwerpen:

Informatiesystemen
Je maakt kennis met het concept informatiesysteem, verschillende soorten informatiesystemen en elementen van een informatiesysteem. Ook is er aandacht voor de nieuwste technologieën, verschillende soorten platforms en programmatuur, webbased software en verschillende soorten programmeertalen.

Randvoorwaarden aan informatiesystemen
Dit deel behandelt de randvoorwaarden, zoals gebruikerseisen, kwaliteitseisen, eisen op het gebied van duurzaamheid en eisen op het gebied van beveiliging. Je leert deze eisen, benoemen, beschrijven en herkennen. Ook leer je de relatie leggen met het informatiesysteem.

Analyse, structureren en modelleren
In dit onderdeel komt het belang van informatieanalyse aan bod. Onderwerpen zijn o.a. de basisprincipes van informatieanalyse, datamodelleringstechnieken, gegevensontwerp, objectgeoriënteerd ontwerpen, functioneel en technisch ontwerp en het ontwerpen van een functionele specificatie.

Ontwikkelen en implementeren van informatiesystemen
Je leert over het informatieplan en de relatie met het informatiesysteem. Ook het ontwikkelproces van informatiesystemen wordt behandeld, van het vooronderzoek tot het eindproduct. Ook de principes van testen komen aan bod. Je leert daarbij zelf een eenvoudige test uitvoeren.

Beheer en exptatie van informatiesystemen
Dit deel besteedt aandacht aan beheer, onderhoud, wijzigingsbeheer, en gebruikersondersteuning.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

2 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen