HBO Marketing management

HBO-opleiding
XOIHBO003
5 maanden
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO Marketing management Nieuw!
Afgerond kort HBO-programma, met mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige Bachelor

Het HBO-programma Marketing management biedt in korte tijd een diepgaande specialisatie op het gebied van o.a. brandmanagement, social media, productmanagement en innovatiemanagement. Onmisbare kennis voor iedere professional die zich bezighoudt met het in de markt zetten van (nieuwe) producten en diensten.

Dit HBO-programma is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde bacheloropleiding HBO Commerciële Economie (CE). Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige modules binnen die HBO-bacheloropleiding.

Doelgroep
Deze opleiding is bestemd voor professionals die zich binnen hun (commerciële) functie bezighouden met het bedenken en vernieuwen van producten, diensten en processen en de communicatie hierover. Zo is de opleiding o.a. interessant voor (assistent-)productmanagers, (assistent-)marketingmanagers, category managers, commercieel adviseurs, marketingmedewerkers, category managers, commercieel adviseurs, business analisten, communicatiemedewerkers, marktonderzoekers, vestigingsmanagers, brand managers, communicatieadviseurs en commercieel projectleiders. Ook iedereen die een dergelijke functie ambieert doet met deze HBO-leergang waardevolle kennis op.

Heb je interesse in deze opleiding?

Opleidingsinhoud

De opleiding HBO Marketing management bestaat uit vier modules. Hieronder vind je een beschrijving van de inhoud van elke module.

Brandmanagement
In de module Brand management worden de belangrijkste theorieën en aspecten over Brand management behandeld. De module behandelt de toepassing in de praktijk, nieuwe trends en ontwikkelingen en de inzet van nieuwe (online) middelen. Na afloop van de module ben je onder andere thuis in merken en merkenmanagement, merkidentiteit, brand equity, brand extensies, e-branding en online branding.

Social media
De module Social Media heeft als insteek de bijdrage die nieuwe media kunnen leveren aan het ontwikkelen en onderhouden van relaties tussen een organisatie en haar belangrijke stakeholders. Nieuwe media zoals weblogs, wiki’s, virtuele gemeenschappen, internetfora en second life vormen bij uitstek de mogelijkheid om met allerlei groeperingen in de samenleving in contact te treden. Na afloop van de module heb je kennis opgedaan van: PR-instrumenten, nieuwe media, operationele toepassingen van PR en kun je onder meer PR als beleidsinstrument inzetten voor het behartigen van de reputatie van organisaties.

Product- en innovatiemanagement
Deze module gaat over productinnovatie en het innovatieproces: het vernieuwen van producten en diensten en daaraan gerelateerde onderdelen zoals verpakking, introductie, communicatie en merk, samenwerken en bedrijfseconomische afwegingen. Productinnovatie is niet ‘slechts’ het bedenken van geheel nieuwe producten of diensten. Het is een continu en ingewikkeld proces van veranderen, verbeteren en zich daarmee onderscheiden van de overige aanbieders.

Channel management
Deze module gaat over de analyse, het ontwerp, de organisatie en het managen van distributiekanalen, de conflicten tussen partners in het kanaal en de relatie met supply chain management.

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Opleidingsduur

5 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Vervolgopleiding

Wil je hierna verder studeren? Dan is de bacheloropleiding HBO Commerciële Economie een logische vervolgopleiding. Iedere module uit dit HBO-programma die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Een behaald certificaat kun je inbrengen als vrijstellingsbewijs voor de gelijknamige module binnen de bacheloropleiding. Voor deze opleiding gaat het in totaal om ongeveer 22 studiepunten (EC). Het daadwerkelijke aantal EC’s waarvoor vrijstelling gegeven kan worden, is afhankelijk van de inhoudelijke overeenkomst tussen het HBO-programma en de gelijknamige module(s).

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen