HZ University of Applied Sciences

Vitality & Tourism Management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met je diploma op zak kun je terecht bij uiteenlopende organisaties, nationaal en internationaal. Je kunt aan de slag op een in het bedrijfsleven of in de hospitality. Jouw specialistische kennis op het gebied van vrije tijd en wellness kun je op veel verschillende vlakken inzetten. Zowel in Nederland als in het buitenland kun je je kennis en vaardigheden gebruiken om jouw gasten de perfecte beleving te geven. Ook kun je aan het werk op het gebied van gezondheid en beweging. Met jouw kennis ben je uitermate geschikt om anderen te helpen bij de ontwikkeling van een gezondere leefstijl.

Na je studie kun je ook voor jezelf beginnen. Je leert tijdens de opleiding namelijk alles over ondernemerschap.

Opleidingsinhoud

Het eerste jaar van de opleiding leg je een brede basis op het gebied van economie en toerisme. Je krijgt les in vakken als strategisch management, communicatie en conceptontwikkeling. Ook ga je aan de slag met marketing, wellness, hospitality, human resource management, financieel management, (corporate) communicatie en interculturele vaardigheden. Er wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven en je krijgt gastcolleges van organisaties uit de sector. Daardoor maak je kennis met verschillende professionals.

Vanaf de start voer je opdrachten uit voor echte opdrachtgevers. Zo voeren huidige eerste jaars studenten een marketingopdracht uit voor de Roompot Holidays en tweedejaars studenten ontwikkelen een nieuw belevingsconcept voor diverse toeristische ondernemers. Daarnaast werk je vanaf de start van je opleiding aan een ondernemende houding en leer je alle ins en outs op het gebied van ondernemerschap.

Vanaf dag één zit je in een internationale klas, waarbij je direct leert samenwerken met medestudenten met een andere culturele achtergrond. De voertaal van de opleiding is Engels.

Tijdens de hele studie ontwikkel je je onderzoeksvaardigheden en leer je zelfstandig onderzoek uit te voeren. Ook volg je een minor van zes maanden in binnen- of buitenland. Het vierde jaar staat in het teken van stage en afstuderen. Je voert onderzoek uit naar een onderwerp waarin jij geïnteresseerd bent en waarmee je het bedrijfsleven verder helpt.

In het vierde jaar loop je stage bij een bedrijf naar keuze en voer je een afstudeeronderzoek uit.

Vooropleiding

  • Havo- of vwo-diploma. Voor deze opleiding worden geen eisen gesteld aan je gekozen profiel. Het vak economie is wel aan te raden.
  • Havo Cultuur & Maatschappij: verplicht economie of M&O in vakkenpakket
  • Mbo-diploma op niveau 4.
  • Kennis van vreemde talen is belangrijk, vooral Engels en Duits zijn aan te bevelen.

21+ Toets
Voldoe je niet aan de toelatingseisen voor deze opleiding en ben je op 1 september 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek (colloquium doctum)

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

Naast het bepaalde collegegeld van €2006,- zijn er kosten verbonden aan bijvoorbeeld je boeken. Deze kosten zijn in het eerste en tweede jaar ongeveer €350,- per jaar. In het derde en vierde jaar zijn de kosten ongeveer €100,- per jaar.

Vervolgopleiding

Wil je na de opleiding Vitaliteitsmanagement & Toerisme doorstuderen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Het kan zijn dat je voorafgaand aan een master eerst een pre-master moet volgen. Dit kan bijvoorbeeld aan de NHTV, waar je de pre-master Strategic Business Management and Marketing kunt volgen.

Bijzonderheden

Deze opleiding wordt aangeboden in het Engels.

Plaatsen / leslocaties

Vlissingen

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Mensen vinden het steeds belangrijker om een gezonde leefstijl te ontwikkelen, hun vrije tijd op een zinvolle manier te besteden en hun kwaliteit van leven te verhogen. Je leert optimaal in te spelen op deze wensen. Je bedenkt producten voor de toeristische markt en je ontwikkelt kennis op het gebied van gezond leven, sporten en bewegen en gastvrijheid. Als je aan het werk gaat ben je de schakel tussen het bedrijf en de gast. Je ontwikkelt wellnessconcepten en toeristische arrangementen, waarbij de gastbeleving centraal staat en die aansluiten bij de actuele trends en ontwikkelingen. Om ervoor te zorgen dat je hier toe in staat bent, krijg je tijdens deze economische opleiding vakken zoals marketing, (financieel) management, (interculturele) communicatie en HRM.

Je hebt een talent voor organiseren, je bent gastvrij en creatief en je maakt gemakkelijk contact andere mensen, ook wanneer dit in een andere taal is of wanneer zij een andere culturele achtergrond hebben. Wil jij straks aan de slag met toerisme en vitaliteit? Met de opleiding Vitality & Tourism Management word je opgeleid tot een creatieve en ondernemende allround professional!

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.