IMF Academy (International Management Forum)

Certified Business Intelligence Professional (CBIP) - schriftelijke cursus

Opleidingsinhoud

CBIP is een wereldwijd aan belang winnende en de enige onafhankelijke persoonscertificering voor BI-Professionals. Wilt u ook een officiŽle erkenning als BI-Professional? Schrijf u dan in voor de Preparation Course ĎCertified Business Intelligence Professional (CBIP)í. Deze Preparation Course bestaat uit een schriftelijke cursus plus 3 aanvullende mondelinge examentrainingsdagen verzorgd door Centennium BI expertisehuis. De Preparation Course leidt u op voor de enige onafhankelijke titel die voor Business Intelligence Professionals bestaat, t.w. CBIP (Certified Business Intelligence Professional) van The Data Warehousing Institute (TDWI).

Voor wie is deze cursus en de CBIP titel van belang?
Deze cursus gaat verder en dieper en is breder dan de eisen die aan de CBIP certificering worden gesteld. Wanneer u alle expertise die nodig is voor de doelmatige aanpak van complexe BI-vraagstukken in uw bezit wilt hebben, dan is dit de juiste opleiding voor u. Specifieke functies waar de cursus interessant voor is zijn IT-managers, hoofden automatisering, business- en IT-analisten, Informatie-architecten, applicatie-ontwikkelaars, financieel managers, controllers en consultants.

Aanvullende CBIP examentraining
In 3 dagen tijd wordt u voorbereid op de 3 CBIP examens die gezamenlijk de CBIP certificering vormen.

CBIP examen
Wanneer u CBIP gecertificeerd wilt worden, dan dient u minimaal 3 examens succesvol af te ronden, t.w.
Core Examination (verplicht)
Data Warehousing Examination (verplicht)
Specialty Examination (examen binnen specifiek aandachtsgebied)

CBIP hercertificering
De certificering is geldig voor drie jaar. Hercertificering kan door opnieuw examen te doen of door een jaarlijkse fee te betalen aan het TDWI en te voldoen aan de hercertificeringsvoorwaarden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Er zijn geen specifieke vereisten om deel te mogen nemen aan het CBIP examen. Om het examen te halen, wordt enige ervaring op BI- en IT-gebied sterk aanbevolen.

Opleidingsduur

11 weken

Kosten

De kosten van deze schriftelijke cursus Business Intelligence bedragen Ä 2.480,- excl. 6% BTW.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Afstandsleren / Zelfstudie

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.