International Management Forum

Requirements Engineering en Management Professional (CPRE) - schriftelijke cursus

Cursus
C12037796
De schriftelijke IREB - CPRE cursus bestaat uit 8 lessen.
HBO
€ 1.895,00

Algemene informatie over de cursus

Vaak is het uit de hand lopen van ICT-projecten het gevolg van niet eenduidige of niet volledige specificaties. Requirements specificaties, functioneel ontwerpen, use case specificaties, test specificaties en gebruikersdocumentatie worden per bedrijf, per afdeling en per project vaak op andere manieren samengesteld. De schade die daaruit voortvloeit is enorm. Meer dan de helft van de projectoverschrijdingen vindt zijn oorzaak in het voortraject. Defecten als gevolg van slechte requirements kosten gemiddeld 40 - 50% van het totale projectbudget. Een derde van de projecten met dit soort problemen overschrijdt de kosten zelfs met 50 - 200%, om nog maar niet te spreken over de time-to-market schade.

Het is dus tijd om het voortraject aan te pakken. Het kernelement in het verbeterproces is het eenduidig definiėren van de requirements en het bijhouden van de wijzigingen daarop. Requirements Engineering (RE) is het vakgebied dat zich daarmee bezighoudt.

Inhoud van de cursus

Deze unieke Nederlandstalige schriftelijke cursus is een uitstekende voorbereiding op het CPRE (Certified Professional for Requirements Engineering) examen op Foundation level en voldoet aan de eisen zoals deze door IREB zijn vastgesteld. Zowel de internationale terminologie als de standaarden, technieken en methoden ten aanzien van Requirements Engineering en Requirements Management worden uitgebreid behandeld. Naast de theorie vormt de praktische toepasbaarheid het belangrijkste uitgangspunt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze cursus is vrij toegankelijk.

Duur van de cursus

De schriftelijke IREB - CPRE cursus bestaat uit 8 lessen.

Kosten van de cursus

De kosten van de schriftelijke Requirements Engineering en Management Professional (IREB-CPRE) cursus bedragen € 1.895,- excl. 6% BTW.

Bijzonderheden

U kunt u tevens aanmelden voor de IREB - CPRE examentraining. Het examen is pittig. Getoetst wordt of u het Requirements Engineering vak echt begrijpt en of u de theorie kunt toepassen. Het examen bevat veel inzichtvragen en tal van cases. Tijdens de examentraining wordt uitvoerig aandacht besteed aan het IREB - CPRE examen en wordt intensief getraind met behulp van oefenexamenvragen.

Plaatsen / leslocaties

Thuisstudie

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.