Onderwijsinstelling

MBO Secretarieel Medewerker (niveau 2)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In deze officiŽle MBO-opleiding word je opgeleid voor het officieel erkende diploma MBO Secretarieel Medewerker, niveau 2. Met andere woorden: een uitstekende start van een nieuwe toekomst! Als medewerker op het secretariaat heb je veel taken onder je hoede. Je neemt telefoontjes aan, verzorgt de post, verricht secretariŽle handelingen en ondersteunt je collega's bij administratieve werkzaamheden. Zie jij jezelf al in zo'n baan, maar heb je nog weinig ervaring met secretarieel werk? Wil je je laten omscholen of herintreden? Kies in dat geval voor de officiŽle MBO-opleiding Secretarieel Medewerker van onderwijsinstelling.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een professionele secretarieel medewerker.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

De opleidingen van onderwijsinstelling onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden, waar je als secretarieel medewerker veel aan hebt. Om het officiŽle diploma 'MBO Secretarieel Medewerker, niveau 2' te behalen, moet je stage lopen, waarbij je relevante werkervaring opdoet. Zie website voor meer informatie.

Je krijgt toegang tot een professionele, digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je informatie over je opleiding en examens en kun je gemakkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Kenmerkend daarbij is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van onderwijsinstelling. De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lessen. Elke module heeft 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. Ook volg je een begeleidingsprogramma, waarin je wordt begeleid bij het maken van de praktijkopdrachten, het vullen van je praktijkportfolio en je stage. Dit programma bestaat uit 6 lessen die verspreid over de opleiding worden gepland. Je bereidt je hierop voor door opdrachten te maken, die klassikaal worden besproken. De opleiding wordt afgerond met de module Afstuderen. In deze korte afstudeermodule van 2 bijeenkomsten word je voorbereid op het eindgesprek, waarin je complete praktijkportfolio en je stageperiode worden besproken. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk.

Afstuderen

In 2 lessen bereid je je onder begeleiding van je coach voor op je eindgesprek. In de lessen bekijk je gezamenlijk je praktijkportfolio, rond je de laatste opdrachten af en werk je aan een praktijkverslag. Zo kun je ontspannen en goed voorbereid het eindgesprek voeren, zodat je de opleiding met goed gevolg afrondt en je het diploma in ontvangst kunt nemen!

Officieel diploma

Je rondt alle modules af met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Aan het eind van de opleiding heb je een eindgesprek over je complete praktijkportfolio. Als je alle modules met een voldoende afrondt en ook je praktijkportfolio met een voldoende wordt beoordeeld, ontvang je van onderwijsinstelling Opleidingen het officiŽle diploma 'MBO Secretarieel Medewerker, niveau 2'. onderwijsinstelling is als rechtspersoon bevoegd om in het kader van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) MBO-opleidingen te verzorgen. Dit betekent dat onderwijsinstelling erkende MBO-diploma's mag uitgeven.

Taalkennis en rekenvaardigheden

Er zijn wettelijke eisen voor taalkennis en rekenvaardigheden. Hier worden, indien nodig, lessen voor aangeboden. Deze zijn niet standaard in het programma opgenomen, omdat het onze ervaring is dat de meeste studenten die uitstekend zelf kunnen voorbereiden. Voor deze modules worden wel de reguliere examenkosten in rekening gebracht. Zie website voor informatie.
Secretarieel en Managementsupport | 6-12 maanden | Opleiding MBO Secretarieel Medewerker, niveau 2

Opleidingsinhoud

Studieprogramma


Administratie en kantoorpraktijk


(8 lessen)
 • Administratie en kantoorpraktijk
 • Effectieve werkorganisatie
 • Agendabeheer
 • Plannen en organiseren
 • Ingaande en uitgaande post
 • Archiveren en dossiers
 • Informatie en informatievoorzieningExamen: Praktijkgerichte opdracht

Zakelijke correspondentie

(8 lessen)
 • Criteria zakelijke correspondentie
 • Systematisch schrijven
 • Etiquette in zakelijke correspondentie
 • Klantgericht schrijven
 • Formuleren van goedlopende zinnen
 • Schrijftempo
 • Correct Nederlands
 • Lastige taalkwesties
 • E-mails
 • De zakelijke briefExamen: Praktijkgerichte opdracht

Beroepspraktijkvorming (stage)


Begeleidingsprogramma


(6 lessen)
 • Praktijkopdrachten
 • Praktijkportfolio
 • Stagebegeleiding

Afstuderen

(2 lessen)
 • Oefening eindgesprek
 • Eindgesprek

Examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor je examen, maar heb je wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, onderwijsinstelling begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma LBO, VMBO basis beroepsgericht of het diploma van een MBO-assistentenopleiding (MBO-niveau 1).
Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je als je beschikt over een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kun je zo alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Kosten

Specificatie van de kosten per opleidingsvariant.

Opleidingsvariant Zaterdag
Korting bij betaling ineens: EUR125
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 450
Examenkosten: EUR1440
Cursusgeld: EUR1790

Opleidingsvariant Dag
Korting bij betaling ineens: EUR125
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 450
Examenkosten: EUR1440
Cursusgeld: EUR1790

Opleidingsvariant Avond
Korting bij betaling ineens: EUR125
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 450
Examenkosten: EUR1440
Cursusgeld: EUR1790

Opleidingsvariant E-learning
Korting bij betaling ineens: EUR125
Inschrijfgeld: EUR 100
Studiemateriaal: EUR 450
Examenkosten: EUR1440
Cursusgeld: EUR1790

Bijzonderheden

Maximaal aantal deelnemers: 15

Plaatsen / leslocaties

Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, E-learning, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Zwolle

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.