Be Happy Company

Kindercoach

Algemene informatie over de cursus

Deze opleiding ondersteunt je in jouw ontwikkeling om er als coach (therapeut/begeleider) echt te 'zijn' voor het kind en het kind op een duurzame wijze daadwerkelijk verder te helpen met zijn/haar hulpvragen. Door steeds meer de verbinding met de essentie te ervaren, door simpelweg te zijn, kun je makkelijker en diepgaander echt contact maken met het kind. Juist voor kinderen is het heel belangrijk om de hartsverbinding te voelen. Kinderen voelen gelijk of jij als coach wel of niet verbonden bent met jezelf en of je er echt voor hem of haar bent. En juist vanuit deze verbinding, vanuit je hart, kun je sprongen maken in jouw begeleiding met kinderen.
We zullen in de opleiding veel werken met ons innerlijk kind. Door heling van je eigen kind-stukken ben je in staat om een zuiver en neutrale hulpbron te zijn voor de kinderen die je mag begeleiden.

Vanuit de hartsverbinding voel (weet, zie, hoor) je hoe je het kind op dat moment het beste kunt begeleiden. In de opleiding reiken we een aantal methodieken en werkvormen aan die hun toegevoegde waarde in het werken met kinderen hebben bewezen. Het zijn methodieken en werkvormen die kinderen aanspreken en die aansluiten op de thema's die in deze tijd bij kinderen spelen. In de opleiding leer je ook anders te kijken naar deze thema's, die nu actueel zijn.
Je kunt na deze opleiding beter je intu´tie volgen in het begeleiden van kinderen, vanuit hartsverbinding werken en je hebt je methodieken en werkvormen eigen gemaakt waarmee je praktisch met kinderen aan de slag kunt.

In de opleiding staat de kracht en wijsheid van het kind centraal. Het kind heeft alles al in zich en het gaat erom dat het zichzelf mag zijn.

Inhoud van de cursus

Programma
De opleiding bestaat uit 5 modules (totaal 12 dagen, van 10.00 tot 17.00 uur):

Module 1
Contact met de essentie (2 losse dagen)

Module 2
Kinderen coachen vanuit de essentie (2 losse dagen)

Module 3
Thema's en hulpvragen bij de kinderen van deze tijd (2 losse dagen)

Module 4
Methodieken en werkvormen voor het begeleiden van kinderen (4 losse dagen)

Module 5
Verdieping in het coachen van het (innerlijk) kind (2 aaneengesloten dagen)

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Deze opleiding is bedoeld voor (aanstaande) coaches, therapeuten en begeleiders die met kinderen werken of willen gaan werken. Je maakt als deelnemer een enorme sprong in je eigen ontwikkeling waarmee je van grote betekenis kunt zijn voor kinderen. De opleiding is voor jou geschikt als je wilt werken vanuit je hart en intu´tie, waarbij je ook praktische methodieken en werkvormen wilt inzetten.

Duur van de cursus

12 dagen

Kosten van de cursus

De investering voor deze opleiding bedraagt Ç 2.300,- excl. BTW. Dit bedrag betreft de 5 modules, accomodatiekosten en cursusmap.
In overleg is betaling in termijnen mogelijk.

Bijzonderheden

Werkvormen in de opleiding
Voor alle modules geldt dat we met diverse werkvormen werken als meditaties, opstellingen, visualisaties, coachgesprekken, diverse intu´tieve oefeningen, stilte, natuur, loslaatmethodes zoals EmotionalFreedomTechniques, MIR-methode, energetische werkvormen etc.

Trainers
De trainers van deze opleiding zijn Corina van der Bend en Paulien van de Put.

Plaatsen / leslocaties

Huis van Heelheid in Heelsum

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.