NHA Thuisstudies

opleiding Homeopathie

Algemene informatie over de cursus

Herstel het evenwicht op lichamelijk, mentaal en/of emotioneel vlak; volg de opleiding Homeopathie

Als je niet goed in balans bent, kun je kwalen krijgen of ziek worden. Wil jij anderen helpen het evenwicht te herstellen? Dan is de opleiding Homeopathie jou op het lijf geschreven.

Homeopathie is een geneeskunde die meer dan 200 jaar oud is, waarbij het zelfherstellend vermogen van het lichaam centraal staat. Door dit vermogen op de juiste wijze te prikkelen, verbetert de weerstand en is het lichaam zelf in staat om ziekten en ziektesymptomen beter aan te pakken. Verdiep je in deze speciale techniek met de opleiding Homeopathie en ontdek hoe jij mensen helpt hun ongemakken te verminderen.


Verlicht ongemakken en behandel kwalen


Wil jij alles weten over homeopathie en hoe je mensen hiermee écht kunt helpen? Verdiep jij je graag in verschillende soorten homeopathische geneesmiddelen en heb je interesse in psychologie? Dan past de opleiding Homeopathie perfect bij jou!

In de opleiding leer je hoe je deze natuurlijke geneeswijze, waarbij de mens als geheel centraal staat, inzet. Zo stimuleer jij het zelfherstellend vermogen en behandel jij ziekten en kwalen. In de opleiding Homeopathie ontdek je wat homeopathie inhoudt en leer je hoe je homeopathie toepast bij kleine ongemakken, zowel bij volwassenen als kinderen.

Deze homeopathie opleiding is erg laagdrempelig. Je hebt namelijk geen voorkennis nodig over homeopathie, de opleiding start bij de absolute basis.


Stel het lichaam centraal met de opleiding Homeopathie


In de opleiding Homeopathie verdiep je je in de homeopathie, een alternatieve geneeswijze waarin het lichaam als geheel centraal staat. Bij deze geneeswijze wordt een middel gezocht dat de symptomen kan veroorzaken waar de patiënt aan lijdt. Als de gelijkheid (homoios) van de klacht (pathos) en het middel groot genoeg is, zal dat tot genezing leiden. Zo ondersteun jij de eigen afweer om zelfgenezing aan te wakkeren.

In deze opleiding Homeopathie leer je de basis van het vak en ontdek je of het beroep bij je past. De belangrijkste paragrafen uit de Organon der geneeskunst worden besproken. Je leert op die manier de basis vanuit de visie van de ontdekker van deze geneeswijze.


Ontdek de diverse stromingen van homeopathie


In de Homeopathie opleiding van NHA ontdek je hoe een homeopathisch consult in zijn werk gaat. Je verdiept je in verschillende diverse acute middelen en leert hoe je de dosering en toediening hiervan bepaalt. Daarnaast ontdek je in de opleiding Homeopathie meer over de verschillende stromingen binnen de homeopathie. Kortom, je ontdekt hoe je deze geneeskrachtige wijze inzet om diverse ziekten te genezen.

Overweeg je een HBO-opleiding tot Homeopathie te volgen? Met deze opleiding Homeopathie leg je de juiste basis! Bestudering van het Organon neemt veel tijd in beslag, ermee leren werken nog meer. Dit past binnen een meerjarige opleiding tot klassiek homeopaat.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

In de opleiding Homeopathie worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • De werking van de homeopathische middelen
  • Ziekte en visie op ziekte
  • Het homeopathische consult
  • Diverse acute middelen
  • Dosering en toediening
  • Stromingen binnen de homeopathie
  • Wetenschap en erkenning van de homeopathie
  • Homeopathie als vak (wat komt er bij kijken)

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de opleiding Homeopathie staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf619,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.