NHA Thuisstudies

cursus Bedrijfsadministratie (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie)

Algemene informatie over de cursus

Bedrijfsadministratie (module MBA Moderne Bedrijfsadministratie)

Dagelijks vinden er in veel grote bedrijven miljoenentransacties plaats. De administratieve afwerking van deze transacties wordt steeds omvangrijker en ingewikkelder. Daarom is er vraag naar goed opgeleide mensen. Start jij ook met een Bedrijfsadministratie opleiding om je carriŤre een boost te geven?

Het management van een bedrijf heeft betrouwbare informatie nodig om te kunnen (bij)sturen en om verantwoording te kunnen afleggen over het gevoerde beleid. Bedrijfsadministratie speelt daarin een belangrijke rol. Deze administratie moet goed aansluiten bij de behoefte aan informatie van de bedrijfsleiding en haar belanghebbenden. Op die manier zorg je ervoor dat de bedrijfsprocessen binnen de organisatie soepel verlopen.Ga aan de slag als administratief professional

De module Moderne Bedrijfsadministratie is geschikt voor iedereen die als administratief professional aan de slag wilt.

Wil jij je carriŤre een boost geven en een sleutelpositie binnen een organisatie vervullen? Dan is de module Moderne Bedrijfsadministratie zeer geschikt voor jou. Ook als jij nog geen verstand hebt van bedrijfsadministratie is deze opleiding een goede keuze. Met de opgedane kennis leg jij de basis voor een succesvolle baan in de administratieve sector.

Verdiep je in berekeningen en boekingen

In de Moderne Bedrijfsadministratie module leer je zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken. Daarvoor heb je kennis nodig van aspecten als kostenbudgettering, kostenplaatsmethode, activity bases costing en leasing. Deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens deze Moderne Bedrijfsadministratie module.

Ook leer je meer over btw-rekeningen en eigen en vreemd vermogen. Daarnaast verdiep je je in verschillende soorten voorzieningen als milieumaatregelen, voorziening groot onderhoud en garantievoorziening.

Tijdens de Moderne Bedrijfsadministratie module leer je daarnaast de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem kennen. Deze zakelijke processoftware maakt jouw werkzaamheden binnen bedrijfsadministratie een stuk makkelijker. Die kennis komt nu en in de toekomst dus zeker goed van pas.

De Moderne Bedrijfsadministratie module is onderdeel van de overkoepelende opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Wil jij aan de slag als echte professional? Volg dan de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie en breng je carriŤre in een stroomversnelling.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

De Moderne Bedrijfsadministratie module gaat dieper in op de volgende onderwerpen;

 • Het boekhoudkundig proces
 • Permanence
 • BTW
 • Kostensoorten
 • Voorzieningen
 • Kosten menselijke arbeid
 • Eigen en vreemd vermogen
 • Dienstverlening en projectgeoriŽnteerde bedrijven

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de module Bedrijfsadministratie (MBA) staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] of stuur ons een e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf219,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.