IMF Academy (International Management Forum)

Disaster Recovery Professional

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Voor wie is deze training van belang?
Bent u (mede) verantwoordelijk voor het managen van business continuity risico's waarbij de nadruk ligt op de IT-omgeving? Wilt u zoveel mogelijk de schade kunnen beperken als een incident zich tóch heeft voorgedaan c.q. de operatie zo snel mogelijk kunnen hervatten, dan is dit de training voor u. Qua professionals denken wij o.a. aan IT professionals in het BC/DR domein, IT risicomanagers, IT (security) managers en CISO's.

Opleidingsinhoud

Veel activiteiten en processen komen volledig tot stilstand zonder IT. Met een gedegen en actueel Business Continuity Plan (BCP) kunt u de impact van een crisis, calamiteit of andere verstoringen van uw dagelijkse processen minimaliseren en het continueren van de (kern)activiteiten van uw organisatie garanderen. Met een doordacht disaster recovery plan kunt u zo snel mogelijk weer toegang krijgen tot uw gegevens en systemen en de hersteltijd na een verstoring minimaliseren. Tijdens deze actuele training leert u allerhande business risico's in te schatten en de continuďteit van uw organisatie te waarborgen, waarbij de nadruk ligt op de IT omgeving.

Deze training leidt op voor de EC-Council Disaster Recovery Professional (EDRP) certificering. In de nieuwste versie v3 leert u een Business Continuity Plan (BCP) op te stellen en een Business Impact Analysis (BIA) uit te voeren en/of te actualiseren, risico's vooraf in te schatten en te beoordelen, beleid en procedures op te stellen en te implementeren en vervolgens hoe u data kunt beveiligen en kritische data kunt herstellen in de nasleep van een ramp. Zorg dat de continuďteit van uw organisatie gewaarborgd blijft en dat u blijvend beschikt over een operationele IT omgeving en schrijf u in voor deze actuele disaster recovery training!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De Disaster Recovery Professional (EDRP) training wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau. U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze training succesvol te doorlopen.

Opleidingsduur

De training Disaster Recovery Professional (EDRP) bestaat uit 5 lesdagen en wordt centraal in het land georganiseerd. De lestijden zijn van 09.00 uur - 17.00 uur.

Kosten

De kosten van de Disaster Recovery Professional (EDRP) training bedragen € 3.950,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. alle lunches, koffie/thee, het documentatiemateriaal, de oefensessies en het examen. Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen, dan mag u op onze kosten de training (binnen een jaar) nogmaals bijwonen.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.