Saxion

Creative Media and Game Technologies (English)

Creative Media and Game Technologies
HBO-opleiding
Saxion008
4 jaar
Voltijd
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een virtual reality-game, een interactieve video en visuele effecten in films hebben meer gemeen dan je misschien denkt. Deze producten zijn allemaal gemaakt door teams die creativiteit, technologie en ervaring combineren. Creative Media and Game Technologies (CMGT) biedt u precies deze magische combinatie.

Ben je creatief? Meer technisch? Of allebei? We bieden een brede oriëntatie waardoor je kunt experimenteren en je eigen lot kunt vinden.

Opleidingsinhoud

CMGT is een echt teamgerichte opleiding waarin je interactieve oplossingen of games creëert voor echte uitdagingen. Zo ben je volledig voorbereid op een baan in de branche. Deze branche denkt en werkt wereldwijd. Daarom geven we les in het Engels en onderhouden we een groot internationaal netwerk van bedrijven en partnerscholen.

Zoals de naam al aangeeft, leert CMGT je alles wat je wilt weten over creatieve media en gametechnologieën. In het eerste jaar kun je experimenteren met verschillende rollen en degene kiezen die het beste bij je past. Afhankelijk van je voorkeur beweeg je je in de richting van interactieve media in het algemeen of specialiseer je je in games.

Vooropleiding

Als je je voor een hoger beroepsopleiding wilt inschrijven, moet je rekening houden met een aantal spelregels. Je moet je uiterlijk op 1 mei via Studielink aanmelden. Informeer bij de schoool naar je keuze naar de mogelijkheden.

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit die door de overheid gefinancierd wordt. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de € 1.240,- en de € 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.