Saxion

Saxion Topsport Academy

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Ben je topsporter en wil je sport combineren met marketing? Bij Saxion Topsport Academy wordt er in hoge mate rekening gehouden met je sportcarrière, waardoor studeren en het behalen van hoge sportprestaties goed samengaan.

De studieroute Saxion Topsport Academy
Als topsporter besteedt je het liefst zoveel mogelijk tijd aan het uitoefenen van je sport. De studieroute Saxion Topsport Academy zorgt ervoor dat je je sport kunt combineren met studeren. Inhoudelijk is de studieroute gelijk aan de reguliere studieroute Sportmarketing, alleen worden de werkvormen, de studiebegeleiding en de tentamens zoveel mogelijk aan je sportprogramma aangepast. Je volgt twee ochtenden in de week college en werkt de rest van de tijd zelfstandig aan opdrachten, waarbij je zelf bepaalt waar en wanneer. Je klasgenoten sporten ook op hoog niveau en iedereen heeft dezelfde gedrevenheid, ambitie en wilskracht als jij.

Wat leer je?
Gedurende de opleiding leer je over de complexiteit en diverse invalshoeken van sportmarketing. Daarbij komen onderwerpen aan bod als sportsponsoring, sport en economie in de wereld en het organiseren van sportevenementen. Je leert consumenten en bedrijven te volgen door hun wensen, behoeften en gedrag te bestuderen. Ook leer je te verleiden, waarbij je naast traditionele middelen gebruik maakt van nieuwe media. Je werkt aan opdrachten vanuit het bedrijfsleven en volgt vakken als sportmarketing, -management en -sponsoring.

Studieloopbaanbegeleiding staat binnen de opleiding hoog in het vaandel. Iedere student heeft een eigen, vaste studieloopbaanbegeleider die minimaal drie gesprekken per jaar voert over onder andere de studievoortgang.

Opleidingsinhoud

De inhoud van Saxion Topsport Academy is gelijk aan die van de studieroute Sportmarketing. Het programma is thematisch vormgegeven en binnen elk thema werk je aan praktijkgerichte opdrachten.

Eerste jaar
In het eerste jaar volg je vakken als marketingbeleid, marketingstrategie, (event- en sport)management en financiering. Daarnaast leer je diverse onderzoeksvaardigheden kennen.

Tweede jaar
De projecten ‘Sportfan’ en ‘Sponsorplan’ staan centraal in het tweede jaar van je studie. Je volgt colleges als marketingcommunicatie, experience marketing, sportcommunicatie en retailmarketing. Daarnaast doe je marktonderzoek en krijg je een sollicitatietraining, die je kunt gebruiken bij het vinden van een stageplek voor het derde jaar.

Top Talent Programma
Vanaf het tweede studiejaar kun je in aanmerking komen voor het Saxion Top Talent Programma. Je krijgt er de kans om jouw talenten verder te ontwikkelen, zodat je een eenvoudige en soepele overgang ervaart van hbo naar wo.

Derde en vierde jaar
Het derde jaar bestaat uit een (internationale) stage en het opstellen van een sales- en accountplan. Je volgt colleges waar ook diverse internationale aspecten aan bod komen. Je sluit de opleiding in het vierde jaar af met een afstudeeropdracht. De minor is al voor je ingevuld met sportgerelateerde vakken.

Vooropleiding

Om toegelaten te worden tot de studieroute Saxion Topsport Academy moet je voldoen aan één van de volgende eisen (naast de wettelijke toelatingsvoorwaarden voor de opleiding Commerciële Economie):
  • Je bent topsporter met een A of B-Status, High Potential of Internationaal Talent (IT).
  • Topsportklas: je bent als sporter Nationaal Talent (NT), geselecteerd voor de (inter)nationale (jeugd)selectie, of je neemt als sporter deel aan (inter)nationale competities in de hoogste klasse van je sportbond (eredivisie, hoofdklasse, BeNe League, Jupiler League, et cetera).

Opleidingsduur

4 jaar

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.