Capabel Onderwijs

Begeleider Maatschappelijke Zorg - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Begeleider Maatschappelijke Zorg / Begeleider Specifieke Doelgroepen werk je met mensen met uiteenlopende problemen. Om hen goed te kunnen begeleiden leer je in de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg veel over activiteiten- en woonbegeleiding. Je leert hoe je plan van aanpak en een activiteitenplan opstelt. Je leert zorg en begeleiding te coördineren. Verder doe je kennis en kunde op van methodisch begeleiding en verzorging. En je houdt je bezig met professionaliteit, kwaliteit en beroepshouding.

Wat doe je als Begeleider Maatschappelijke Zorg?
De begeleider specifieke doelgroepen ondersteunt mensen met een (chronische) ziekte of mentale problemen. Zij kunnen zich daardoor moeilijk staande houden in de maatschappij. Jij helpt hen om te herstellen en te ontwikkelen. Je ondersteunt de cliënt om zo zelfstandig mogelijk te zijn. Een functie die vraagt om creativiteit. Al moet je ook stevig in je schoenen staan. Jij zet altijd door en blijft rustig. Ook als het tegenzit en de cliënt bijvoorbeeld niet vooruitgaat. Je kunt aan het werk in de ouderenzorg, dak- en thuislozenopvang, vluchtelingenwerk of crisisopvang.

Opleidingsinhoud

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van begeleider gehandicaptenzorg in het bijzonder. Met de keuzedelen kan jij je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL STUDEREN
Bij Capabel ga je slechts 1 dag per week naar school. Je krijgt les van betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.

Bij Capabel volg je een verkorte MBO opleiding, intensieve begeleiding door een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.

Kosten

Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van € 487,-
Lesgeld ineens: € 6.575,-
Leermiddelen en (online) boekenpakket: € 478,-
Examens: inclusief
Inschrijfgeld: € 85,-

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.