Capabel Onderwijs

Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Is het jouw droom om met kinderen te werken? Dan is deze opleiding gemaakt voor jou! Je werkt met groepjes kinderen en zorgt ervoor dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen. Kinderen voelen zich veilig en vertrouwd bij jou. Jij bent een aanpakker en neemt graag het initiatief. Jij weet precies wanneer de kinderen behoefte hebben aan rust en structuur en wanneer ze lekker actief kunnen zijn met spelletjes en uitdagingen waar ze van kunnen leren. Je bent het aanspreekpunt voor ouders en informeert hen over de ontwikkeling van hun kind. Soms begeleid je collega’s en vrijwilligers en lever je een bijdrage aan het beleid van de organisatie waar je werkt.

Met het diploma Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kun je aan de slag in de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal, een kindcentrum of een brede school. Ook kun je met dit diploma werken in organisaties die opvoedingsondersteuning bieden, of ondersteuning geven aan kinderen of jongeren met specifieke ondersteuningsvragen, bijvoorbeeld omdat ze een ontwikkelingsachterstand hebben.

KORTE MBO OPLEIDING
Uniek aan de erkende opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker van Capabel is de korte studieduur! Je kunt in 52 lesweken je diploma halen en hierna direct als Gespecialiseerd pedagogisch medewerker aan de slag. Met 4 startmomenten per jaar én 8 locaties verspreid door het land kun jij starten waar en wanneer het jou uitkomt.

Wij zijn ons ervan bewust dat je opleiding een investering in je toekomst is. Daarom zijn onze MBO opleidingen erkend door het Ministerie van OCW. Dit maakt je diploma waardevast en herkenbaar op de arbeidsmarkt.

Er is 1 vaste lesdag per week op school. De overige tijd besteed je aan zelfstudie, e-learning en stage of werkervaring. De vaste schooldag is erg handig voor je eigen weekindeling. De (BOL) opleidingen van Capabel voldoen aan de eisen die de wet studiefinanciering hier aan stelt.

Opleidingsinhoud

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker in het bijzonder. Met de keuzedelen kan je je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL LEREN
Je gaat slechts 1 dag per week naar school. De lessen worden gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.

Bij Capabel volg je een verkorte MBO opleiding, intensieve begeleiding door een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

3 jaar HAVO/VWO of diploma VMBO-g-t of MAVO of MBO-3

Kosten

Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van € 487,-
Lesgeld ineens: € 6.575,-
Leermiddelen en (online) boekenpakket: € 478,-
Examens: inclusief
Inschrijfgeld: € 85,-

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.